Експериментът Филаделфия е една от най-големите мистерии, свързани с американската

...
Експериментът Филаделфия е една от най-големите мистерии, свързани с американската
Коментари Харесай

Експериментът Филаделфия - истина или измислица на лунатик

Експериментът Филаделфия е една от най-големите мистерии, свързани с американската войска, сравнимо само с тайнствената зона 51.

Става дума за конфиденциален боен опит, извършен в разгара на Втората международна война. Според източници на американския военноморски флот учени съумяват да телепортират големия военен транспортен съд, клас унищожител - USS Eldridge, от Филаделфия до Норфолк.

Разбира се, множеството хора имат вяра, че опитът е или машинация, плод на тогавашната агитация, или думи, излели от устата на лунатик. Има хора, най-много фенове на историите на конспирацията, които към момента имат вяра, че опитът в реалност е бил сполучлив, а американското държавно управление даже и през днешния ден се пробва да го прикрие, с цел да има преимущество пред противниците си на международната геополитическа сцена.

Експериментът Филаделфия се организира през октомври 1943 година в Норфолк, Вирджиния, макар че за него се разчува 10 години по-късно. Според разкази на моряци, били на борда на различен унищожител - SS Andrew Furuseth, USS Eldridge внезапно се появил във водите на Норфолк. Малко преди този момент по радиочестотите на американския флот се популяризирала новината, че корабът е липсващ край водите на Филаделфия.

Според мигновено разпространилата по-късно легенда имало нещо доста неправилно на борда на USS Eldridge, щом пуснал котва в пристанището на Норфолк. Някои от мъжете на борда му били изчезнали по време на пътуването. Други били полудели. Някои останали невидими и по-късно възвърнали формите си. Имало и остатъци на моряци – разтопени и размазани на разнообразни места в кораба.

Според феновете на теорията на конспирацията точно заради тази причина тази невероятна технология не се употребява през днешния ден.

Повече публичност за опита дава Карл Алън или, както го знаели сътрудниците му във флота, Карлос Алиенде. Карлос бил на борда на SS Andrew Furuseth, когато в Норфолк се телепортирал USS Eldridge. Според Карлос телепортацията станала допустима с помощта на Обединената доктрина на полетата на Айнщайн. Алиенде твърдял, че великият академик е негов персонален другар и му е споделил за идния опит.

Разбира се, болшинството от хората отхвърлили разказите на Алън и го оповестили за лунатик. Има обаче голям брой теории, които поддържат думите му. Повечето считат, че телепортацията е станала допустима с помощта на някоя от засекретените теории на Айнщайн, а съгласно други – с помощта на извънземна технология, с която американската войска се сдобила от аварирало НЛО в пустинята на Невада.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР