Екоминистерството напомни крайния срок за подаване на документи и описване

...
Екоминистерството напомни крайния срок за подаване на документи и описване
Коментари Харесай

Кладенец в двора без регистрация ще се ликвидира

Екоминистерството подсети крайния период за подаване на документи и разказване на оборудванията
Има и наказателна отговорност

Министерството на околната среда и водите подсети на притежателите на водовземни уреди за подземни води - кладенци, сондажи, герани, каптирани извори, дренажи и други, че в период до 28 ноември 2022 година би трябвало да подадат заявление в съответната басейнова дирекция за регистриране на оборудванията, ситуирани в личния им парцел, които към момента не са вписани в регистъра съгласно условията на Закона за водите.

Съоръженията, които не са регистрирани в период до 28 ноември 2022 година, не могат да бъдат употребени и подлежат на разпродажба за сметка на техния притежател, който носи и наказателна отговорност. Регистрацията касае кладенците, водата от които се употребява за битови цели, за поливане и развъждане на животни за потребностите на семейството. Ползването на вода до 10 куб. м на денонощие от записаните кладенци в обитаемоте места е гратис.

През 2018 година след остри реакции от жители в цялата страна от ГЕРБ внесоха промени в Закона за водите и срокът беше продължен с две години. Самата регистрация е безвъзмездна, а в заявката се подава данни за поземления парцел, дълбочината на кладенеца, диаметър на тръбата и други, както е цел, за която се употребява водата от кладенеца.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР