Екологичната инициатива Медено приключение“ стартира в детските градини на район

...
Екологичната инициатива Медено приключение“ стартира в детските градини на район
Коментари Харесай

„Медено приключение“ разказва на децата за ролята на пчелите

Екологичната самодейност „ Медено премеждие “ започва в детските градини на регион „ Искър “ в Дена на пчеларя, който означаваме на 10 февруари, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Инициативата, която е заслуга на общинския консултант Лорита Радева, която е заместник-председател на Комисията по околна среда в Столичния общински съвет, се организира за пръв път през 2020 година и от този момент оказва помощ на децата да научат повече за ролята на пчелите за опазване на живата природа.

„ За нас е предизвикателство за разкажем по един занимателен метод за ролята на пчелата. Акцентът е подложен върху смисъла, което пчелите имат за опрашването на цветята, растенията и всичко, което дава плод и надлежно съставлява храна за животинските типове и хората “, показа пред БГНЕС Лорита Радева.


Малчуганите също по този начин научават и за лечебните свойства на меда, който ни оказва помощ при настинка, а също по този начин, че той е за предпочитане пред другите сладости поради богатото си наличие на скъпи хранителни субстанции.

Според Радева най-вдъхновяващото нещо по време на акцията са точно децата. „ Те гледат с голямо любознание. Подготвени са от своите учители и демонстрират интензивност с спомагателна информация, допълват те когато започнеш да разказваш. Диалогът е доста инфекциозен и затова продължаваме с самодейността, тъй като е значимо децата да знаят, че би трябвало да пазим природата “, съобщи Лорита Радева. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР