На днешния свят празник - Цветница, си припомняме делото Христово

...
На днешния свят празник - Цветница, си припомняме делото Христово
Коментари Харесай

На Цветница миряните си спомнят делото Христово и се молят за смирение

На днешния свят празник - Цветница, си припомняме делото Христово и се молим за здраве, светлина и примирение, съобщи кореспондент на БГНЕС.


За това се помолиха и миряните, които пристигнаха в Патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски ”, с цел да чуят божествената литургия и да вземат върбови клончета за здраве, които да отнесат в домовете си.

“Днес е огромен християнски празник, тъй като на днешния ден преди 2024 година Господ Иисус Христос влиза в Йерусалим. Посрещат го с клончета и го чакат, за жалост, като политически месия ”. Това съобщи за БГНЕС Светослав Пенчев.

Той напомни, че по това време Палестина е окупирана от Римската империя. “По това време Господ Иисус Христос влиза на магаре в Йерусалим с чисто сърце, чисти мисли, което е знак на примирение. Господ идва по най-смирения метод, с цел да покаже своята доброта и благосклонност ”, сподели мирянинът.

Той напомни и, че Иисус Христос прави и доста чудеса. “Лекува заболели, даже дава вяра на жена, която не е била съгласно положителните нрави уважавана. Той демонстрира снизхождение и към нея, тъй като тя също има късмет да бъде избавена ”, описа Светослав Пенчев.


“На днешния ден можем да си пожелаем здраве, благополучие, примирение и да се приобщим към Христовото дело, тъй като тези, които са викали и ще викат “осана ”, единствено след седмица ще споделят “разпни Го ”, неосъзнавайки неговата същинска мисъл, тук на Земята ”, сподели още мирянинът.

Светият християнски празник Цветница събра и доста чужденци. “Аз не разбирам доста български, само че си поисквам светлина, благополучие и доста цветове ”, сподели Деница.

Това е един от огромните празници “вход Господен ” и след този празник стартират към този момент Божиите премеждия ”, напомни Даниела.

“На днешния ден ще се помоля първо за околните ми и по-късно за българския народ. Искам и да напомня една забравена мисъл на митрополит Климент “има ли православие, ще има България ”, напомни Даниела./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР