Папа Франциск ще посети Венеция на 28 април - първото

...
Папа Франциск ще посети Венеция на 28 април - първото
Коментари Харесай

Папата на посещение във Венеция в първото си пътуване от месеци насам

Папа Франциск ще посети Венеция на 28 април - първото му пътешестване отвън Рим от седем месеца насам, което ще бъде деликатно следено на фона на опасенията за нежното здраве на 87-годишния папа.


Аржентинският понтифик обиколи света през 11-те си години като глава на Католическата черква, само че не е пътувал от визитата си във френския град Марсилия през септември.

През декември той беше заставен да анулира пътешестване до Дубай, където трябваше да приказва на договарянията на Организация на обединените нации за климата, заради припадък на бронхит.

А през март в последния миг се отхвърли от присъединяване във великденско събитие, откакто в продължение на няколко седмици страдаше от това, което Ватиканът назова " лек грип ".

Във Венеция първата спирка на папата ще бъде женски затвор на остров Джудека, където се обитава експозицията на Ватикана за тазгодишния фестивал на изкуствата Биенале.

В някогашния женски манастир, в който в този момент се намират затворнички, Франциск - който от дълго време пази правата на хората от маргинализираните групи - ще се срещне с някои от 80-те затворнички и ще посети изложбата.

Изложбата " С моите очи " е завладяваща и преглежда всекидневието на пандизчиите посредством творбите на 10 разнообразни художници.

" Това ще бъде исторически миг, тъй като той ще бъде първият папа, който ще посети Венецианското биенале ", сподели основният куратор на изложбата Хосе Толентино де Мендонка.

Посещението " ясно показва желанието на Църквата да укрепи плодотворния и непосредствен разговор със света на изкуството и културата ", добави той./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР