Твърдолинейните ирански привърженици спечелиха повечето от оставащите места на балотажа

...
Твърдолинейните ирански привърженици спечелиха повечето от оставащите места на балотажа
Коментари Харесай

Балотажът на парламентарните избори поставя начело на хардлайнерите в Иран

Твърдолинейните ирански последователи завоюваха множеството от оставащите места на балотажа на изборите, с цел да им се даде цялостен надзор над Народното събрание на страната, обявиха управляващите в събота, само че не шерване на детайлности за изборната интензивност.

Резултатът, както и този от предходния избор през март, дава на хардлайнерите 233 от 290-те места в Народното събрание на Иран, съгласно данни на Асошиейтед прес.

Твърдолинейните се стремят към повече културни и обществени ограничавания, учредени на ислямския шериат, в това число условие дамите да носят ислямски воал на публични места. Те също по този начин показват неприязън към Запада, изключително към Съединените щати.

Онези политици, които приканват за смяна в държавното управление на страната, известни необятно като реформисти, нормално не бяха допускани до присъединяване в изборите.


Онези, които призоваваха за радикални промени или за занемаряване на теократичната система на Иран, също бяха неразрешени или не си направиха труда да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР