Арда победи Ботев Пловдив с 2:1 в двубой от 33

...
Арда победи Ботев Пловдив с 2:1 в двубой от 33
Коментари Харесай

Арда се върна в битката за седмото място след обрат над Ботев

Арда победи Ботев Пловдив с 2:1 в дуел от 33 кръг на Първа лига и направи борбата за седмата позиция извънредно забавна. Домакините от Кърджали съумяха да осъществят поврат, откакто изоставаха в резултата с 0:1 след първото полувреме, когато за „ канарчетата “ се разписа Уме Емануел.

Нападателят се възползва от чудесно извеждащо подаване и груба неточност на бранител на домакините и останал самичък против вратаря нямаше проблеми да го преодолее.

След почивката възпитаниците на треньора Николай Киров стигнаха до цялостен поврат. В 64-ата минута Борис Тютюков се разписа с глава, откакто завоюва по безапелационен метод борбата на втория етаж в пенална на Ботев. Пълният поврат в мача стана факт в 85-ата минута, когато след центриране от ъглов удар Йонас Там засече топката в личната си врата.

Напълно предстоящо, старши-треньорът на Ботев Душан Керкез даде почивна на част от главните си футболисти, измежду които Хидайет Ханкич, Антоан Конте, Дилан Мертенс, Мохамед Брахими и Ивелин Попов, чиято сила се опита да запази за идния през седмицата край за Купата на България против Лудогорец.

Благодарение на триумфа Арда събра на сметката си 44 точки, с една по-малко от делящото седмо място ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив. В идващия кръг отборът от Кърджали ще се изправи точно против ЦСКА 1948.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР