Екоактивисти от организацията Бунт срещу унищожението (Extinction Rebellion) съобщиха, че

...
Екоактивисти от организацията Бунт срещу унищожението (Extinction Rebellion) съобщиха, че
Коментари Харесай

Екоактивисти блокираха петролно съоръжение във Великобритания

Екоактивисти от организацията " Бунт против заличаването " (Extinction Rebellion) оповестиха, че са блокирали входа на петролно оборудване покрай лондонското летище " Хийтроу " през днешния ден - на четвъртия ден от митингите си, съобщи Ройтерс.

Близо 30 стачкуващи са блокирали петролното оборудване " Есо Уест " (Esso West) в западната част на английската столица в границите на акция, целяща да принуди държавното управление да се откаже от зависимостта на страната от изкопаеми горива.

Общонационалният митинг на екоактивистите от организациите " Бунт против заличаването " и " Просто спрете петрола " (Just Stop Oil), който стартира в петък, е ориентиран към петролните терминали и рафинерии в цяла Англия преди започването на по-мащабна обсада в Лондон, планувана за 9 април.

" Тук сме да заявим, че дейностите за климата не може да чакат ", съобщи Андрю Смит от " Бунт против унищожаването ".

" Точно в този момент държавните управления избират да употребяват рецесията в Украйна, с цел да раздават лицензи и да поддържат една основана на изкопаеми горива стопанска система, която ни унищожава ", сподели природозащитникът.

В събота английската полиция заяви, че е арестувала 83 души за денонощие поради блокади на три обекта в източен Лондон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР