Едва 217 афганистанци, нуждаещи се от постоянна закрила, са презаселени

...
Едва 217 афганистанци, нуждаещи се от постоянна закрила, са презаселени
Коментари Харесай

Само 0.1% от афганистанците в ЕС са преразпределени миналата година

Едва 217 афганистанци, нуждаещи се от непрекъсната протекция, са презаселени през 2022 година в Европейския съюз, " Гардиън ", като споделя за рецензиите от Международния избавителен комитет, водеща благотворителна организация.

Този брой съставлява 0.1% от общо 270 хиляди души. Международният избавителен комитет упреква Европейски Съюз в " зашеметяващо неуважение " ситуацията на афганистанците. В отчет организацията предизвестява, че доста от мигрантите са в капан в условия, " сходни на затвор ", на гръцките острови.

В текста се твърди и че нито един човек не е дошъл по скица, основана в Германия през 2021 година за презаселване на до 1000 афганистанци на месец, до момента в който Италия е приела единствено половината, които е дала обещание.

Между 2021 година и 2022 година към 41 500 афганистанци в риск бяха признати в Европейски Съюз, доста от които посредством незабавни, контрактувани на момента евакуации през август 2021 година, се споделя още в отчета. Според него някои страни въобще не са приемали афганистанци, откогато Кабул падна в ръцете на талибаните преди близо две години.

 Жени и деца са измежду 80 афганистанци, удавили се край Италия Жени и деца са измежду 80 афганистанци, удавили се край Италия

Също по този начин над 90% от афганистанците, получили поддръжка от екипи за психологично здраве в Лесбос и Атина, са имали признаци на тревога и 86% на меланхолия през годината до март 2023 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР