Една изборна практика, отдавна критикувана като порочна, сработи за пореден

...
Една изборна практика, отдавна критикувана като порочна, сработи за пореден
Коментари Харесай

Изборен трик: 28 кандидати станаха депутати с мандати на съпартийци

Една изборна процедура, от дълго време подложена на критика като порочна, сработи за следващ път и след извършения на 11 юли. 28 кандидати за Народното събрание се бяха кандидатирали в два изборни региона и бяха спечелили депутатски места и в двата. И защото имат право да влязат в 46-ото Народно събрание единствено от един регион, те трябваше до петък, 16 юли, да разгласят пред Централната изборна комисия (ЦИК) своя избор. От другото извоювано място се възползваха идващите в съответната кандидатска листа.

Така лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова избра да влезе в Народното събрание от София, а извоюваното от нея място във Варна, откъдето също се кандидатира, отива при съпартиеца й Филчо Филев. Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС влиза от Русе, а мястото й от Разград ще вземе Гюнай Хюсмен.

Мая Манолова от „ Изправи се! Мутри вън! ” е предпочела да остане определена от листата в Благоевградския регион, а мандатът й от 23-и избирателен регион – София отива за Димитър Делчев – водач на партия ДБГ, която взе участие в същата коалиция. Николай Хаджигенов е избрал 25-и избирателен регион – София, а мястото му в Пловдив взема Мария Капон от партия ЕНП.

Ива Митева – някогашният ръководител на 45-ото Народно заседание от „ ИТН ”, е поискала да влезе от 24-и избирателен регион – София, с което освобождава мястото си в Разград за Алпер Мурадов. Зам-шефът на партията на Трифонов – Тошко Йорданов, влиза от Пловдив, а извоюваният от него мандат в Пловдив-област отива за съпартиеца му Васил Апостолов.

Христо Иванов – съпредседателят на „ Демократична България ” освобождава мястото си в Пловдив в интерес на Манол Пейков и влиза от 25-и избирателен регион – София.

Пълният лист с измененията може да бъде прегледан.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР