Една халба бира може да засили чуждоезиковите способности на човек.

...
Една халба бира може да засили чуждоезиковите способности на човек.
Коментари Харесай

Една малка бира ще ви помогне да проговорите чужд език

Една халба бира може да ускори чуждоезиковите качества на човек. До този извод са стигнали учени, които организираха проучване на връзката сред алкохола в малко количество и способността на човек да приказва непознат език, който е учил , написа Mirror.

Изследването е направено взаимно в университетите в Ливърпул и Маастрихт и лондонския Кингс Колидж. Добре знае се, че алкохолът забавя умствената активност и функционалностите на организма. Нарушени са и някои от оперативните функционалности на мозъка като способността за запаметяване, концентрацията на внимание. Учените са очаквали, че алкохолът ще понижи способността да се употребява непознат език, само че при дребни количества това не се случва. Причината: Алкохолът покачва самочувствието и човек и понижава терзанието от близките, когато човек употребява изучаван от него втори език (извън родния).

Учените са тествали какъв е резултатът от дребни дози алкохол върху участници в опит, които трябвало да минават от майчиния си език на холандски. Това били 50 немски студенти от университета в Маастрихт, които неотдавна са научили да четат, пишат и приказват на холандски.

Контролната група консумирала единствено безалкохолни питиета, а на участниците дали дребни количества алкохол. Участниците били оценени от двама холандци, които не знаели кой е пил алкохол и кой не. Те са открили, че по-добре се оправят, изключително с произношението, тези, които са пили дребна бира преди опита.

Учените натъртват на дребното количество изпит алкохол. При по-голямо - резултатът към този момент е противоположен.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР