Една година и половина условна присъда, с тригодишен изпитателен срок,

...
Една година и половина условна присъда, с тригодишен изпитателен срок,
Коментари Харесай

Осъдиха дознателката, помагала на рецидивист с информация заради любов

Една година и половина условна присъда, с тригодишен изпитателен период, получи някогашна дознателка от Благоевград. Розалина К. се е признала за отговорна по 4 обвинявания - за закононарушение по работа, оповестяване на информация, лъжесвидетелстване и персонално укривателство, съобщи Българска национална телевизия.

30-годишната някогашна служителка на Министерство на вътрешните работи беше подведена под отговорност, откакто получи обвинявания за закононарушения свързани с изнасяне на информация към някогашен пандизчия, който бил и неин другар.

Преди няколко години дознателката трябвало да води следствие против мъж с букви В.Б., който е неведнъж осъждан. Тя обаче почнала да поддържа другарски връзки с него, които по-късно прераснали в интимни.

Въпреки това следствието по делото траяло да се реализира от Розалина К. в качеството ѝ на проверяващ служител на реда, показват в обвиняванията си от прокуратурата.

Розалина К. знаела и за водено наказателно дело против В.Б. в Гърция за подправена валута. Възползвайки се от достъпа си до осведомителните масиви на Министерство на вътрешните работи, тя направила информация за В.Б., като схванала, че той е разгласен за търсене в Шенгенска осведомителна система и за него е издадена Европейска заповед за арест.

Вместо да предприеме дейности по работа, тя го уведомила за това и той се укрил в жилището си. Дознателката от време на време го посещавала, носела му храна, давала му упътвания и препоръки.

По-късно мъжът е арестуван, само че Розалина траяла да се среща с него, давала му информация и за надзиратели в пандиза и техните фамилии.

След като в Дирекция " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи постъпил сигнал за връзките сред дознателката и лицето от престъпния контингент, тя е уволнена и подведена под отговорност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР