Един от основните начини, по които тялото се освобождава от

...
Един от основните начини, по които тялото се освобождава от
Коментари Харесай

Билки за детокс на черния дроб

Един от главните способи, по които тялото се освобождава от токсините, е посредством черния дроб. Всъщност, черният дроб е един от най-натоварените органи в тялото. Той работи неуморно, с цел да детоксикира кръвта ни, да създава жлъчка, нужна за смилането на мазнините, разграждането на хормоните и съхраняването на съществени витамини, минерали и желязо. Когато функционалността на черния дроб не е оптимална, не можем да смиламе храната си вярно, изключително мазнините.

Едно от най-тежките увреждания на този значим орган е цирозата. Всъщност, има редица неалкохолни фактори, които могат да доведат до цироза на черния дроб и увреждането му:

 

Ето кои фактори могат да доведат до увреждане на черния дроб:

 

Приемане на недосварени миди

Някои медикаменти

Хронично недохранване

Прием на отровни диви гъби и излагането на химикали

Хроничен хепатит В

Днес сме изправени пред толкоз доста отрови от околната среда, които се срещат в домовете ни, на работните ни места и в храната ни. От значително значение за нашето общо здраве и благоденствие е да поддържаме положителното здраве на черния дроб.

По-долу са някои от рисковите фактори, свързани с нарушена чернодробна функционалност: ниски равнища на калий, тежка корист с алкохол, интравенозна приложимост на опиати, кръвопреливане преди 1992 година, излагане на избрани индустриални химикали и отрови от околната среда, беззащитен секс, затлъстяване и диета с високо наличие на наситени мазнини и модифицирани храни, татуировки или пиърсинг, високи равнища на триглицериди в кръвта, медикаменти, вирусни инфекции, автоимунни болести.

Има потвърдено добре настоящи билки и хранителни добавки за поддържане на черния дроб. Вижте кои са те:

 

Бял бодил

 черния дроб

Той се смята за „ краля “ на детоксикиращите билки, което го прави съвършен за пречистване на черния дроб. Млечният бодил оказва помощ за елиминирането на натрупването на тежки метали, медикаменти, замърсители на околната среда и алкохол в черния дроб. Освен това оказва помощ за понижаване на отрицателните резултати върху черния дроб след химиотерапия и лъчетерапия при лекуване на рак. Изследванията демонстрират, че дейната съставна част силимарин оказва помощ за укрепването на клетъчните стени в черния дроб, като в същото време, поддържа здравословната им регенерация.

може да се приема като добавка или като детокс чай за пречистване на черния дроб.

Корен от глухарче

 черен дроб

Това цвете и неговият корен са цялостни с витамини и минерали. Коренът от глухарче има натурален диуретичен резултат, който разрешава на черния дроб да отстрани по-бързо токсините. Освен това оказва помощ за укрепването на имунната система, балансиране равнищата на кръвната захар, облекчение на киселините и усмиряване на храносмилателни разстройства.

Коренът от репей

Той е друга алтернатива от същото семейство растения като глухарчетата, която може да помогне за детоксикация на вашата система посредством филтриране на кръвта, като по този метод оказва помощ за поддържането на функционалността на черния дроб. Подобно на белия бодил, коренът на глухарчето и на репей могат да се одобряват както под формата на добавка, по този начин и като чай за детоксикация.

Куркума

 черния дроб

Тя понижава болките в ставите, ефикасен антидепресант е, подкрепя храносмилането, оказва помощ за възобновяване на здравословния баланс на кръвната захар и поддържа здрава чернодробната тъкан и метаболизма в органа.

В момента откривателите учат куркумата за другите й изгоди за здравето при болести и положения, в това число: болест на Алцхаймер, рак, меланхолия, остеоартрит, здравето на гърдите, на простатата и при хронична болежка.

Комбинирана добавка за поддържане на черния дроб

Можете също по този начин да закупите добавка за поддържане на черния дроб, която съчетава доста от основни растителни артикули, като семена от бял бодил, корен от глухарче, корен от цвекло и корен от буплеурум (сърповидна урока), с цел да помогне за детоксикацията на черния дроб, да подкрепи здравословната чернодробна функционалност и също по този начин да работи противовъзпалително.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР