Един от основните фаворити за титлата в НБА - Лос

...
Един от основните фаворити за титлата в НБА - Лос
Коментари Харесай

ЛА Лейкърс стигна до финал на конференцията след разгром над Хюстън Рокетс

Един от главните любимци за купата в НБА - Лос Анджелис Лейкърс, мина и през второто си тестване по пътя към златото. ЛеБрон Джеймс и компания се постановиха изрично над Хюстън Рокетс със 119:96 (35:20, 27:31, 33:18, 24:27) в петия мач от полуфиналната им серия и не престават към идната фаза след общ резултат от 4-1 победи.

" Езерняците " доближават до финалите на конференцията за първи път от 10 години насам, като за последно това се случи през 2010-а, когато калифорнийци бяха водени от легендите Коби Брайънт и Пау Гасол. Лейкърс чакат спечелилия от серията сред градския противник ЛА Клипърс и Денвър Нъгетс в спор за място на огромния край.

Срещата стартира по доста тежък метод за " ракетите ", които трябваше да се борят с превъзмогването на двуцифрен пасив още в първите минути на мача. Лейкърс стигнаха до преднина от цели 22 точки при 33:11 в първата четвърт, само че тимът на Майк Д`Антони съумя да се съвземе до известна степен и да смъкна разликата на 50% след края на втория интервал - 62:51.

След огромната отмора събитията от първата част се повториха и този път " езерняците " се изстреляха с 26 точки преднина преди началото на четвъртия интервал. Финалната четвърт се оказа протоколна и по този начин Лейкърс завоюва четвърти следващ мач в серията, с цел да обърне резултата от 0-1 до 4-1.

ЛеБрон Джеймс записа " дабъл-дабъл " от 29 точки, 11 битки и 7 асистенции, Кайл Кузма се разписа със 17 точки от пейката, Маркийф Морис означи 16, Дани Грийн изигра един от най-силните си мачове от плейофите, реализирайки 14 точки при 4/6 пукотевица от тройката, а Антъни Дейвис стреля едвам 9 пъти за 13 точки и 11 битки.

Джеймс Хардън се опита да поведе Хюстън с 30 точки, 6 битки и 5 асистенции, само че не получи задоволително помощ от съотборниците си. Джеф Грийн вкара 13 точки от пейката, а Ръсел Уестбрук бе удържан до 10 точки и 4/13 пукотевица. Ерик Гордън също записа едва показване с едвам 5 точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР