Един от най-високопоставените прокурори от Националната агенция за борба с

...
Един от най-високопоставените прокурори от Националната агенция за борба с
Коментари Харесай

Румънски прокурор с разкрития за агенцията за борба с корупцията

Един от най-високопоставените прокурори от Националната организация за битка с корупцията Дору Тулуш даде първото си изявление пред Канал 3. Той напусна със скандал ръководената от Лаура Кьовеши организация за битка с корупцията при започване на месеца и от този момент отхвърляше всички предложения от публицистите в Румъния. Интервюто за предаването "Офанзива " се трансформира в сензация в Румъния.

Кьовеши изиска да бъда изпъден от ДНА поради скалъпени истории, откакто подадохме недоволства против работата й във Висшия съвет. Тя ни назова страхливци и хора, които не съблюдават закона. Не е обикновено началник на сходна институция да праща подчинените си на полиграф. Чувал съм от сътрудници, че Кьовеши е имала сходно нервно държание и преди. Но след появята на записите в публичното пространство, тя тотално разруши моя екип, без даже да ме предизвести. Явно е, че или е считала, че аз имам пръст в записите, или е желала да ме отстрани, разказва методите на работа Дору Тулуш.

Със сигурност не заслужавах да бъда изпъден, тъй като това е засегнатост към професионалната ми биография, съобщи той.

Тулуш ръководеше една от дирекциите в Националната организация за битка с корупцията. Задачите му са били свързани с инспекция за корупция по направление на стопански закононарушения в Румъния. Заради разкритията му, направени пред Канал 3, водещият новинарски канал “Антена” 3 направи изключително предаване, в което излъчи цялостния запис от думите му.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР