Един от най-сензационните процеси в България завърши с условна присъда.

...
Един от най-сензационните процеси в България завърши с условна присъда.
Коментари Харесай

В един от най-сензационните процеси в България има присъда

Един от най-сензационните процеси в България приключи с условна присъда.

Иванка Ройдова, упрекната за обезпечение на убийствата на брат си, децата и внуците му, през днешния ден получи условна присъда от 3 години с пет години период за половината от обвинителния акт.

Жената, която задържаха за всеобщо ликвидиране, остава в ареста

Българи получават 1,3 милиона $ завещание от Съединени американски щати

Жена възнамерява всеобщо ликвидиране поради завещание

Според обвиняването, тя е подбуждала към похищение и ликвидиране на брат ѝ, както и към всеобщото ликвидиране по време на фамилно празненство на децата и внуците му.

Убийствата е трябвало да бъдат осъществени от двама души- единият е служител на реда под прикритие, който попада като очевидец номер 1, а другият е украински жител с неустановена идентичност, по този начин и останал неразкрит в хода на следствието.

Днес съдът се базира на показанията на служителя на реда и даде 2 години за подбудителството, като най-после усили този период с 1 година и отсрочи осъществяването.

Иванка Ройдова и бранителят ѝ оповестиха, че може да апелират. Роднините, които наеха частен обвинител, са удовлетворени, че въпреки всичко има неоправдателна присъда.

Историята, изнесена в обвинителния акт, е почтена за сюжет на холивудски трилър.

Бащата на Ройдова от дълго време е бежанец в Съединени американски щати. Там той е забогатял, наследството му е на стойност към 4 млн. $.

Скъсал връзките със фамилията си в България, след години бащата ги възвръща и прави опити да сътвори положителни връзки с трите си деца. Ройдова има по-голям брат и сестра.

С другите двама нещата потръгват, само че след престой в Америка, Иванка Ройдова явно изстива за сърцето на татко си и на процедура той приключва връзки с нея. Тя се връща в България.

Някъде по това време възрастният бежанец си наема гледачка, отново българка, която остава с него до края на дните му.

Според Ройдова, татко ѝ е развил деменция в последните си години. Когато умира, в наследството си той оставя като разпоредник гледачката си Бързакова, тя е и правоприемник на огромната част от парите.

Основният мотив на подсъдимата за несъстоятелността на обвиняванията е фактът, че даже да се отърве от брат си и неговите наследници, тя отново няма да получи милионите, тъй като с тях се разпорежда въпросната Бързакова.

Днес преди делото в съда, Ройдова сподели, че търси юристи, с цел да потвърди правото си на правоприемник и точно поради това Бързакова е провела цялата интрига по отношение на нея. Осъдената добави, че е в положителни връзки със фамилията на брат си, само че реакциите на нейните родственици в съда сочат противоположното.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР