Правата на жените са недовършената работа през 21 век. Трябва

...
Правата на жените са недовършената работа през 21 век. Трябва
Коментари Харесай

Хилъри Клинтън от София: Правата на жените са недовършената работа на 21 век

Правата на дамите са незавършената работа през 21 век. Трябва да намираме способи за оказваме помощ на младите дами да получават обучение, качества, тъй че да могат да развият своя капацитет.

Това съобщи Хилари Клинтън на специфична среща на Глобалната самодейност на Клинтън в София. Визитата е по покана на Кирил Домусчиев. Събитието в столицата, проведено от Кирил Домусчиев и " Домусчиев импакт ", е част от " Пътят към септември " на CGI – целогодишни срещи за определяне на нови партньорства и идентифициране на способи за предприемане на дейности, водещи до срещата на CGI 2024 в Ню Йорк, 23-24 септември.

" За страдание има хора, които желаят да оставят тази врата затворена и не виждат изгодата от разнообразието и равнопоставеността на дамите в частния и държавния бранш ", означи Клинтън.

Тя уточни, че присъединяване на дамите във всички браншове ще донесе големи изгоди за международната стопанска система и акцентира, че за нея е голямо наслаждение още веднъж да бъде в София. По думите й дамите получават към 24% по-ниско възнаграждение в международен мащаб, а 1 от всеки 10 дами живее по света в беднотия. Основната причина за положението им са предразсъдъците.

Хилари Клинтън добави, че България изпреварва доста други страни по брой на дамите водачи. Тя благодари на страната ни за отношението към равенството на дамите.

Сред участниците в срещата са президентката на Косово Вьоса Османи, Чери Блеър - брачната половинка на някогашния английски министър председател Тони Блеър и основателка на Фондация за дамите “Чери Блеър ”, Йозлем Денизмен - основателка на разплащателната платформа Monay. Във форума вземат участие още Джесика Еспиноза - създателка на 2X Global - световна организация за вложители, снабдители на капитали и медиатори, Елпита Кокота - създателка на MEXOXO - неправителствена организация, която поддържа дамите бизнесмени. В София е и Джослин Манган, която е основател на Him for her - обществено сдружение, чиято задача е да има повече дами в управителните препоръки на фирмите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР