Моята охрана беше свалена от НСО през януари 2023 г.

...
Моята охрана беше свалена от НСО през януари 2023 г.
Коментари Харесай

Кирил Петков: Охраната ми беше назначена заради заплаха за живота

„ Моята защита беше свалена от НСО през януари 2023 година Впоследствие в Министерство на вътрешните работи постъпи информация за директна опасност за живота ми и междуведомствена комисия, в която вземат участие и другите служби, ми назначи защита заради тази опасност “. 

Това разяснява в обществените мрежи Кирил Петков по отношение на злополуката с кола на НСО , в която е пътувал.

На кръстовище при Арчар се удрят служебният и граждански автомобил. Водачът на втория умира , а спътничката му е в болница в тежко положение.

 Тежка злополука на автомагистрала „ Тракия “: Има умрял човек 1 мин. Тежка злополука на автомагистрала „ Тракия “: Има умрял човек  Покушението против Роберт Фицо: Стрелецът се изправя пред съда 2 мин. Покушението против Роберт Фицо: Стрелецът се изправя пред съда  Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота 2 мин. Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота  Петър Стоянович за абитуриентските балове: Не знам по кое време се роди това страшилище 2 мин. Петър Стоянович за абитуриентските балове: Не знам по кое време се роди това страшилище  Министерство на здравеопазването с нова процедура: Разрешават ли на „ Търговска лига “ да построи болница? 2 мин. Министерство на здравеопазването с нова процедура: Разрешават ли на „ Търговска лига “ да построи болница?  „ Придобил е навиците на студент “: Как котаракът Макс получи докторска степен? 2 мин. „ Придобил е навиците на студент “: Как котаракът Макс получи докторска степен?  Тежка злополука на автомагистрала „ Тракия “: Има умрял човек 1 мин. Тежка злополука на автомагистрала „ Тракия “: Има умрял човек  Покушението против Роберт Фицо: Стрелецът се изправя пред съда 2 мин. Покушението против Роберт Фицо: Стрелецът се изправя пред съда  Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота 2 мин. Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота  Петър Стоянович за абитуриентските балове: Не знам по кое време се роди това страшилище 2 мин. Петър Стоянович за абитуриентските балове: Не знам по кое време се роди това страшилище  Министерство на здравеопазването с нова процедура: Разрешават ли на „ Търговска лига “ да построи болница? 2 мин. Министерство на здравеопазването с нова процедура: Разрешават ли на „ Търговска лига “ да построи болница?  „ Придобил е навиците на студент “: Как котаракът Макс получи докторска степен? 2 мин. „ Придобил е навиците на студент “: Как котаракът Макс получи докторска степен?

„ По време на случая седях на задната седалка от дясно - наложителното ми място за сядане по протокол.   В продължение на близо 40 минути бях във видео конферентен диалог с моя екип като случаят се случи по време на този диалог. Затова не следях придвижването и по какъв начин се случи всичко “, изясни той.

„ Следващите си дейности описах в подробност в предходен пост. Много скърбя за загубата на живота на лидера и в този момент просто се надявам, че бързата реакция на хората от спешна помощ и пожарната, хората, които незабавно се притекоха на помощ, да докара до спасяването най-малко на живота на Красимира “, написа Петков.

Той прецизира, че поради опасността за живота му през 2023 година е предоставено непрекъснато полицейско наличие пред дома му.

Съпредседателят на Политическа партия също разяснява случая по-рано

„ Тази защита изобщо не е „ облага “ от властта и не поисквам на никого заради такава причина да му се назначава защита. Не се върша на воин, просто спекулациите по тази тематика бяха ужасяващи и желая хората да знаят истината “, добавя Петков.

Той отхвърли да е аварирал през 2021 година, както и тогавашният министър на вътрешните работи Бойко Рашков „ да го е покривал “.

Президентът не вижда съображение да има промени в управлението на службата поради злополуката с Кирил Петков

„ През януари 2020, доста преди да вляза в политиката, в София, аз бях в позицията да лишава преимущество на кръстовище и минаващата кола ме удари в предната ризница, и я смъкна. Нито е имало потърпевши, нито е било обвързвано с мен като политик и най-малкото някой ме е „ покривал “ за каквото и да било “, споделя Кирил Петков.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР