Един от най-постоянните голмайстори в Националната хокейна лига на САЩ

...
Един от най-постоянните голмайстори в Националната хокейна лига на САЩ
Коментари Харесай

Двукратен олимпийски шампион прекратява кариерата си

Един от най-постоянните голмайстори в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада Жером Игинла ще разгласи края на кариерата си другата седмица на конференция в Калгари, оповестява TSN. Игинла беше лице на тима на Калгари Флейс повече от 10 години и изборът му къде да постави точка на кариерата си наподобява изцяло логически.

Реално 41-годишното крило не е играл през миналия сезон, а последната му случка беше за Лос Анджелис Кингс, където изигра 19 мача напролет на 2017-а година. Иначе той има зад тила си 20 сезона в НХЛ, в които е записал името си против 625 гола, 675 асистенции и и 1300 точки.

За Калгари се е състезавал от 1996-а до 2013-а година, както и с този отбор печели шест пъти присъединяване в Мача на звездите. За клуба си е рекордьор по брой изиграни мачове, маркирани голове, следващи голове, попадения при пауър-плей и победни шайби. Той влиза в Лигата през 1995-а година като 11-и в драфта, като е определен от Далас, само че е продаден на Калгари.

През 1996-а година прави своя дебют в плейофите за Купа Стенли, а през 1997-а година е най-хубав новобранец във втори сезон. Също по този начин е играл за тимовете на Питсбърг Пeнгуинс, Бостън Брюинс и Колорадо Аваланч. Двукратен олимпийски първенец е с Канада.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР