Движението за права и свободи (ДПС) и БСП едновременно поискаха

...
Движението за права и свободи (ДПС) и БСП едновременно поискаха
Коментари Харесай

ДПС поиска оставката на Караянчева

Движението за права и свободи (ДПС) и Българска социалистическа партия по едно и също време желаеха оставката на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

За левицата мотив за това е вчерашната обстановка с опита за барикадиране на майки от самодейността "Системата ни убива ", подкрепени от Мая Манолова, които бяха изведени от НСО от фоайето на Народното събрание. С тях имаше и дете с увреждания.

Движение за права и свободи ще стартира съвещания за оставката на ръководителя на Народното събрание, сподели водачът на партията Мустафа Карадайъ от парламентарната естрада.

Причината – съгласно Движение за права и свободи Караянчева не е подхванала никакви дейности по техен сигнал, обвързван с несъвместимостта на изпълняваната служба на член на ЦИК.

“Г-н ръководител, вие допуснахте един възторг на госпожа Караянчева от тази естрада, който мисля, че не беше в естествените рамки, само че г-жо Караянчева, вие доста добре знаете, че декларирахме още септември, в случай че разбирате и осъзнавате какво вършиме с вашето безучастие и с вашето деяние, вие ще си подадете оставката”, сподели Карадайъ.

Според правилника план на решение за премахване на ръководителя може да бъде входиран с подписите на една трета народни представители или тъкмо 80, а по-късно да бъде подложено на гласоподаване в залата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР