Движението на влаковете, които преминават през гара Илиянци се осъществява

...
Движението на влаковете, които преминават през гара Илиянци се осъществява
Коментари Харесай

Движението на влаковете през гара Илиянци

Движението на влаковете, които минават през гара Илиянци се реализира без усложнения. Поради зародилия случай с два товарни влака на частен железопътен транспортьор беше анулиран крайградският пътнически трен № 20270 от Лакатник за София, заяви Българска национална телевизия. Пътниците за този трен са превозени със идната комбинация по това направление. По същата причина пътническият трен № 20111 от София за Враца отпътува с 24 минути забавяне от Централна гара София.

Движението на всички останали влакове в сектора не е наранено и се реализира обикновено.

" Машинистът от 9-и коловоз просто се заблудил, възприел е разрешаващото напътствие на сигнала от 8-и коловоз, че е за него и потеглил. Предприема рисково прекъсване, само че, за жалост, спирачният път не му е бил задоволителен, с цел да спре ", изясни пред Българска национална телевизия Кирил Костадинов - основен инспектор по сигурността на придвижването в Националната компания " Железопътна инфраструктура ".

" Не е била висока скоростта, само че въпреки всичко това би трябвало да се разчете информацията, която не е свалена. Това е въпрос на техническото следствие ", добави Кирил Костадинов.

Машинистът, предизвикал злополуката е с дълготраен стаж в железниците. Двете композиции е трябвало да транспортират гориво, само че за благополучие сега на удара цистерните са били празни.

Предвид зимната конюнктура и изобилния снеговалеж в Западните области на страната придвижването на влаковете се реализира без съществени закъснения и към този миг няма сектори с прекратено придвижване на влаковете, провокирано от усложнената метеорологична конюнктура.

Клиентите на БДЖ могат да се осведомят за придвижването на влаковете в действително време посредством функционалността Радар на формалната страница на сдружението (www.bdz.bg), от чиновниците на билетните каси и гишетата „ Информация”, както и на националния информативен телефон 02/931 11 11.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР