АЙХСФЕЛД, Германия (AP) — Когато Ердина Лака отива да пазарува

...
АЙХСФЕЛД, Германия (AP) — Когато Ердина Лака отива да пазарува
Коментари Харесай

Германия ограничава изплащането на парични обезщетения за търсещите убежище. Критиците казват, че е предназначен да ограничи миграцията

АЙХСФЕЛД, Германия (AP) — Когато Ердина Лака отива да пазари хранителни артикули в Айхсфелд тези дни, тя вади специфична разплащателна карта, която е единствено за търсещи леговище.

Тя към този момент не заплаща в брой за своите ябълки, яйца и риба - както множеството германци, които стоят на опашка с нея на касата.

Лака, на 45 години, пристигна от Албания със брачна половинка си и три деца и подаде молба за леговище в Германия предишния септември. Семейството живее в окръг Айхсфелд в източната провинция Тюрингия и е едно от първите в страната, което получава половината от държавните си помощи под формата на безкасови заплащания с пластмасова карта.

„ С половината пари, които са на картата, мога да си купя хранителни артикули, а с другата половина (в брой) мога да купя във всеки магазин всичко, от което нуждая се за мен и децата ми “, сподели Лака.

Новото предписание, което беше признато от Народното събрание предишния месец, приканва търсещите леговище да получават своите компенсации на карта, която да употребяват в локални...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР