Движението на Румен Радев Трети март“ става партия за европейските

...
Движението на Румен Радев Трети март“ става партия за европейските
Коментари Харесай

Движение „Трети март“ става партия – първо измита „политическия боклук“ в Брюксел

Движението на Румен Радев „ Трети март “ става партия за европейските избори следващата година! Тогава се чака групировката да измете „ политическия отпадък “ (по думите на Иван Гешев, б.ред.) първо в Брюксел, след това и в българския парламент, където президентът може да влезе като министър председател след края на мандата си като държавен глава.

Листата на „ Трети март “ за евроизборите се чака да бъде управлявана от сегашния европейски народен представител Петър Витанов. Той беше изключен от Българска социалистическа партия единствено тъй като влезнал в спор с несменяемата като Тодор Живков Корнелия Нинова и сега официално членува в групата на немските социалисти.

Според източници на „ Галерия “ хората към президента държали на Петър Витанов, само че други леви фактори натискали за лидер на листата Ваня Григорова като противовес на корпулентната Нинова.

Не е изключено в управлението на бъдещата партия „ Трети март “ да попаднат и други имена от Столетницата, които в този момент са в Европарламента. Повечето от тях са недолюбвани от Нинова и надали Българска социалистическа партия ще ги номинира отново. Сред тях са известните измежду левите гласоподаватели Елена Йончева и Иво Христов.

Социолози са дали зелена светлина на концепцията, защото по принцип изборите за Брюксел са считани за отличен старт на един нов план. Подобна скица употребиха хората на Бойко Борисов при основаването на ГЕРБ – през 2006-а придвижването се записва като партия, а през 2007-а тази партия взе участие в частичните евроизбори.

Реклама

„ Трети март “ започва тази година като придвижване, което инициира референдум за опазване на сегашния народен празник.

„ Успешното протичане на подписката за осъществяване на народен референдум за опазване на Трети март като народен празник на Република България има за цел освен да набере нужния брой подписи, само че и да подкрепи образуването на такава проведена мощ, която да се опълчи дейно на ширещата се корист с власт. Именно това е волята на десетките хиляди жители, които взимат интензивно присъединяване в провеждането на подписката “, гласи декларацията на „ Трети март “ във връзка отхвърли на Народното събрание да одобри на първо четене Закон за референдумите и други публични начинания.

Същевременно не секват офанзивите на позитанци от всевъзможен диаметър против Ваня Григорова. В началото на седмицата Иван Ненчев я упрекна в свое телевизионно изявление, че самата тя не вдигнала телефона на Нинова в изборната нощ, а след това декларирал, че лидерката на Българска социалистическа партия не й била звъннала.

Григорова по време на акцията си за локалния избор, на който остана втора в София с цената на изборни измами, нееднократно повтори, че не е партиен претендент, а е издигната от локална коалиция. Тя разяснява и обвиняванията от аления Атанас Зафиров, предхождащи тези на Ненчев.

„ Г-н Зафиров дано си прави сметката кой е бил моторът на цялата акция. Българска социалистическа партия се включва в армията, която ме атакува, от страната на Политическа партия и Демократична България. Не мога да си го обясня, те би трябвало да кажат в каква подмолна сглобка са попаднали “, не замълча Ваня Григорова.

„ Не съм съперник на Корнелия Нинова. Призовавам хората, които са се напрегнали на „ Позитано “, да пият чай и да се успокоят “, затапи лагера на ниновци Григорова.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР