Двете компании подписаха лицензно споразумение и договор за чиповеQualcomm и

...
Двете компании подписаха лицензно споразумение и договор за чиповеQualcomm и
Коментари Харесай

Qualcomm и Apple се договориха, Купертино плаща

Двете компании подписаха лицензно съглашение и контракт за чипове

Qualcomm и Apple подписаха мир преди да се развихри най-голямата патентна и лицензна война (източник: CCO Public Domain)

Започналата тази седмица правосъдна борба сред Qualcomm и Apple завърши по-бързо от предстоящото. Двете компании се договориха за преустановяване на всички правосъдни разногласия по целия свят и лицензни заплащания от страна на Apple в интерес на Qualcomm, чийто размер не се прецизира.

Споразумението обгръща и правосъдните каузи с присъединяване на Qualcomm, в които са въвлечени индустриалните сътрудници на Apple, оповестиха от производителя на iPhone. Както е известно, Apple ги инструктира да не заплащат лицензни такси на Qualcomm с уговорката да поеме правосъдните им разноски.

Освен това Apple и Qualcomm подписаха 6-годишно съглашение, което влиза в действие от 1 април т.г. и може да бъде удължено с още две години. В допълнение, двете компании подписаха дълголетен контракт за доставка на чипсети – от Qualcomm за Apple. Така отпадат и претенциите на Qualcomm за възбрана на продажбите на iPhone.
още по тематиката
В рамките на правосъдното дело сред двете компании, което стартира през вчерашния ден, Apple и нейни сътрудници желаеха от разработчика на чипове рекордно висока отплата от 30 милиарда $, заяви 9to5mac.

На делото, което стартира тази седмица в Сан Диего, Apple и нейните сътрудници желаеха отплата от Qualcomm в размер на 30 милиарда $ за нелоялни практики в областта на патентите. Qualcomm, от своя страна, изиска от Apple 7 милиарда $ в допълнение към обезщетения за милиардни загуби.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР