Две украински ракети Нептун са поразили руския крайцер Москва в

...
Две украински ракети Нептун са поразили руския крайцер Москва в
Коментари Харесай

САЩ: Руският кораб е бил поразен с две украински ракети

Две украински ракети " Нептун " са поразили съветския крайцер " Москва " в Черно море, сподели в петък върховен чиновник на американската защита, предоставяйки първото американско удостоверение, че потъването на съветския крайцер е резултат от украински удар, съобщи „ Ню Йорк Таймс “.

Москва твърди, че корабът е потопен в бурно море, откакто инцидентен пожар предизвикал детонация на борда. Американският представител сподели, че оценките на американското разузнаване сочат, че има редица жертви, когато корабът е бил ударен, само че не може да даде съответна цифра. Той съобщи също, че има и някои съветски моряци, които са оживели и са били видяни да бъдат прибирани от избавителни лодки. В часовете след офанзивата Москва излъга, че е евакуирала сполучливо близо 500 души екипаж.

Потапянето на съветския крайцер „ Москва “ е сериозен удар за военните проекти на Русия. „ Корабът имаше крилати ракети на борда, които в този момент са на дъното на Черно море “, съобщи американският чиновник. На 24 февруари Русия стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна. В Киевска област съветските окупатори бяха разгромени от украинската войска и в този момент се готвят за огромна атака в Донбас. Говорителят на Министерството на защитата на Съединени американски щати Джон Кърби сподели, че потъването на " Москва " ще докара до " последствия " за оперативните качества на съветския флот в района.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР