Две седмици след като по предложение на ГЕРБ парламентът наложи

...
Две седмици след като по предложение на ГЕРБ парламентът наложи
Коментари Харесай

Борисов за предложения от ГЕРБ мораториум: Това е много вредна мярка, отменете я!

Две седмици откакто по предложение на ГЕРБ Народното събрание наложи мораториум върху цените на тока, водачът на партията Бойко Борисов " прозря ", че това е доста нездравословна мярка, и прикани тя да бъде неотложно отстранена, защото ``изкривява пазара ". Той даже даде обещание поддръжка от ГЕРБ.

" Какво бих предложил на сътрудниците: Веднага да анулират мораториума, в случай че трябват гласове, незабавно ще им ги дадем. Този мораториум не би трябвало да го има в този му тип, тъй като той дотам изкривява пазара, че единствено на електроразпределителните сдружения на първи април би трябвало да платим милиарди, тъй като те сега губят поради тези разлики, а договорите им са стоманени и ще ни осъдят ", сподели някогашният министър председател. Той не разяснява фактът, че основател на нездравословната мярка бе точно ГЕРБ.

Мораториумът беше препоръчан от ГЕРБ и признат от депутатите със 158 гласа " за ", 4 " срещу " и двама въздържали се на 16 декември. Първоначално той трябваше да работи със задна дата - да се вземат поради цените на 1.01.2021 година После депутатите се усетиха, че има още едно покачване на цените - от юли, и се поправиха. Според последната редакция мораториумът ще влезе в действие от 1 януари 2022 и да работи до 31 март 2022 година, като цените ще се замразят на равнищата си към 16 декември 2021 година
Според Борисов би трябвало да се свика изключително съвещание на Народното събрание още на следващия ден, с цел да се обсъдят и одобряват препоръчаните от него ограничения. Той обаче сподели, че ГЕРБ няма да предлага съвещание и няма да внесе решение за анулация на мораториума, като не пропусна да изтъкне триумфите на ``модела Борисов``. ``Нямаме никакви искания към авторството на този модел, само че той е работил толкоз доста години, че е доказан``, сподели водачът на ГЕРБ. Не стана доста ясно какво се има поради под модела " Борисов ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР