Новият американски пакет от военна помощ за Украйна ще има

...
Новият американски пакет от военна помощ за Украйна ще има
Коментари Харесай

Блинкън обеща на Зеленски: Американската военна помощ е на път, ще получите и още

Новият американски пакет от военна помощ за Украйна ще има резултат на бойното поле. Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън по време на визитата си в Киев, съобщи Ройтерс.

В края на април Вашингтон най-сетне одобри законопроект за даване на военна помощ на Украйна, който месеци наред се бавеше поради съпротивата на някои републиканци в Конгреса на Съединени американски щати, до момента в който съветските сили се възползваха от превъзходството си в огневата мощност, с цел да стартират атака.

В близко бъдеще помощта към този момент е на път, като част от нея е пристигнала и ще идва още. Това ще има действително значение против продължаващата съветска експанзия на бойното поле, сподели Блинкън, представен от Българска телеграфна агенция.

Зеленски приветства " решаващата " американска помощ, като акцентира най-големия недостиг на страната – системите за противовъздушна защита. Зеленски съобщи пред Блинкън, че Украйна се нуждае от две батареи за противовъздушна защита за североизточния град Харков, който е подложен на съветски въздушни удари.

" Цивилни, воини, всички - те са под съветските ракети ", сподели Зеленски.

Украинският президент уточни, че желае да разиска гаранциите за сигурност със Съединени американски щати, както и да помоли Блинкън да събере поддръжката на повече страни на идната среща на върха за мир, която ще се организира в Швейцария през юни. Киев се надява, че възобновените задължения за доставка на западни оръжия ще му разрешат да си възвърне самодейността на бойното поле и да си върне част от територията си, която към момента е окупирана от Русия.

Също толкоз сме решени с течение на времето Украйна да се изправи на крайници: във военно, икономическо и демократично отношение. Една мощна, сполучлива, процъфтяваща и свободна Украйна е най-хубавият вероятен упрек към Путин ", добави държавният секретар на Съединени американски щати.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР