Две са основните версии за убийството на Алексей Петров –

...
Две са основните версии за убийството на Алексей Петров –
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: МВР подпука мафията заради Алексей Петров

Две са главните версии за убийството на Алексей Петров – възмездие или финансов дълг, заяви вътрешният министър Калин Стоянов. По думите му сега се работи „ с тежък престъпен контингент “ в цялата страна и се ревизира тяхната възможна съпричастност.

Пред същото издание зам.-главният прокурор Мария Павлова декларира, че не чака начало на война в подземния свят след убийството на Петров. Тя декларира, че има разбори и в тази посока. Тя обаче не чака сходно развиване.

Павлова акцентира, че няма информация убитият в сряда на Витоша Петров да се е чувствал заплашен. На въпрост до каква степен е стигнало делото за убийството на Красимир Каменов-Къро в ЮАР, Павлова декларира, че няма достъп до това следствие. След разстреля на Петров се появиха спекулации, че двата случая са свързани.

„ Уверявам ви, че управлението на прокуратурата ще направи всичко допустимо сходен жанр тежки престъпни закононарушения да не останат без последствия както за причинителите, по този начин и за възможните поръчители. Колегите от Софийската градска прокуратура, взаимно с Министерство на вътрешните работи, работят интензивно по изясняване на претекстовете на това показно ликвидиране. Проверяват се безусловно всички вероятни версии. Явно покушението е дълго подготвяно, жертвата е следена, изучавани са навиците ѝ “, споделя Павлова, написа 24 часа.

Съвещание

Премиерът Николай Денков е свикал службите за сигурност поради убийството на Петров, осъществено в сряда. Очаква се в петък следобяд те да се съберат в министерския съвет. В формалното държавно известие се показва, че съвещанието е поради „ зачестилите тежки престъпни закононарушения в страната “.

Реклама

Бившата барета и бивш консултант в ДАНС бе убит в сряда по време на разходка на Витоша. Досега от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата не са дали съвсем никаква информация. Службите споделят само, че не престават да събират доказателства и работят по всички версии.

Знае се, че Петров е бил с трима души защита, само че те не са съумели да реагират. Според неофициална информация той им е споделил, че няма потребност да вървят с него. Заедно с убития се е разхождала жена, която беше ранена. В момента тя е в „ Пирогов “ в тежко положение, само че без заплаха за живота.

В непосредственост до мястото на покушението са били двама украински туристи, които са чули стрелбата, само че не са видели причинителя. Те са помогнали на ранената жена да подаде сигнал.

От сряда се въртят всевъзможни версии за убийството на Петров. Някои споделят, че повода за разстрела би трябвало да се търсят в негови спорове в предишното. Други път настояват, че убийството може да е обвързвано с това Красимир Каменов-Къро, осъществено преди няколко месеца в Южна Африка. Това нападение бе предшествано от атентата против някогашния основен прокурор Иван Гешев, който пък седмици преди този момент уточни Къро като участник в скрит план за свалянето му от поста.

Петров също се намеси в сагата с уволнението на Гешев. Той обществено съобщи, че на някогашния основен прокурор би трябвало да бъде открита друга работа.

Бившата барета минаваше за човек с доста огромно въздействие в службите за сигурност, политиката, бизнеса и престъпния свят. Наскоро той загатна, че е съдействал за сформиране на актуалното държавно управление.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР