Две или повече висши училища ще могат да обучават студенти

...
Две или повече висши училища ще могат да обучават студенти
Коментари Харесай

Степен „доктор“ ще се придобива и чрез работа по научноизследователски проект

Две или повече висши учебни заведения ще могат да образоват студенти и да им издават дипломи взаимно,  планува законопроект за изменение и допълнение на Закона за висшето обучение, признат от Министерския съвет.

С друга смяна се дава опция просветителна и научна степен „ лекар “ да се придобива посредством работа по научноизследователски план.

С измененията се цели поощряване на съдействието сред висшите образователни заведения посредством основаване на взаимни мултидисциплинарни специалности.

Студентите, записани в тях, ще учат обособените дисциплини в разнообразни университети.

Висшите учебни заведения ще употребяват общи запаси и научен потенциал за подготовката на фрагменти по специалности, изискващи познания и умения от разнообразни области, които са значими за развиването на стопанската система и обществото.

Приемът ще се реализира в границите на одобрените места за професионалното направление на координиращото висше учебно заведение.

С друга смяна в Закона за висшето обучение се дава опция просветителна и научна степен „ лекар “ да се придобива посредством работа по научноизследователски план.

Докторантите би трябвало да се образоват в продължение на най-малко три години в постоянна форма с контракт сред висшето учебно заведение или научната организация и ръководителя на плана.

В същото време те ще получават възнаграждение съгласно осъществената от тях работа и изискванията на контракта.

Заплащането може да е в пъти над сегашната докторантска стипендия от 500 лева, прецизират от Министерството на образованието и науката. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР