Две години след дебюта на Fiat Tipo, италианската компания най-накрая

...
Две години след дебюта на Fiat Tipo, италианската компания най-накрая
Коментари Харесай

Fiat подготвя агресивна версия на Tipo

Две години след дебюта на Fiat Tipo, италианската компания най-сетне наподобява има желание да показа по-мощна, спортно насочена версия на своя наличен модел.

Засега нищо не е доказано публично, само че съгласно информация на английското издание CarMagazine новият хотхеч ще дебютира на тазгодишното ревю в Женева, което отваря порти при започване на март.

През тази година Tipo навършва 30 години, което би означавало превъзходен мотив за Fiat да се постарае да вдъхне доза прохлада в последното потомство на модела, който бе показан през 2015 година

В предходните си поколения Tipo се оферираше с мощ до 150 к.с., само че последната му версия се оборудва със скромни малолитражни мотори с работен размер от 1.3 до 1.6 литра, тъй че не е изключено италианците да прибавят напълно нов мотор, а не просто напомпана версия на към този момент действителен подобен.

 Снимка 337539

Очаква се моделът да се споделя Tipo Sport, като за злощастие на почитателите, не е изключено от Fiat да си спестят работата по мотора и да снабдят новата версия единствено с образни усъвършенствания - като по-агресивни брони, нови прагове, по-големи джанти и други спортни акценти.

Понастоящем Tipo е един от най-продаваните модели на Fiat в Европа, като през предходната година италианците са съумели да пласират повече от 110 000 бройки от модела. Най-големият пазар на Tipo е родната Италия, следван от този в Турция.

Автомобилът се създава в завода на Fiat в Бурса, Турция, а на локалния пазар е прочут под името Egea.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР