Две дарения със средства от Благотворителния търг на Ники Кънчев

...
Две дарения със средства от Благотворителния търг на Ники Кънчев
Коментари Харесай

Две клиники по неонатология получиха дарение от Ники Кънчев Шоу и Гонг

Две дарения със средства от Благотворителния търг на Ники Кънчев Шоу, Дарик радио и Гонг получиха две клиники по неонатология в столицата. Даренията са на обща стойност 20 000 лева, като с тях бяха закупени 7 инфузионни помпи за Клиниката по неонатология в "Майчин дом " и уред за неинвазивно подкрепяне на дишането за Специализираната болница за интензивно лекуване по детски заболявания.

Инфузионните помпи са извънредно значими за оцеляването на недоносените деца, от време на време се постанова единствено на едно от тях да бъдат включване 15, даже 20, описа изпълнителният шеф на "Майчин Дом "доц. Иван Костов.

"Чрез тях се вкарват в кръвообращението на новородените бебета, някои от които са по 300-400 грама, нужните лекарства и разтвори, с цел да могат те да живеят, да наддават тегло и колкото се може по-бързо да бъдат изписани от неонатологичната клиника ", разясни той.

Между 800 и 900 годишно деца минават през интензивното поделение по неонатология на "Майчин дом " и техниката, с която разполагат бързо се амортизира, сподели проф. Боряна Слънчева, шеф на клиниката по неонатология в родилния дом.

Другото подаяние със средства Благотворителния търг на Ники Кънчев Шоу, Дарик радио и Гонг е за Специализираната болница за интензивно лекуване по детски заболявания. Тя получи уред за подкрепяне на дишането, изясни Ралица Георгиева, шеф на клиниката по неонатология.

"То е извънредно щадящо за тях, с доста фини силиконови канюлки, които са сложени в нослето на децата. Това основава доста удобни условия за по-лесно прекосяване към независимо дишане на недоносените деца. Което е и крайната цел на лекуването, което организираме ", изясни Георгиева.

Даренията бяха връчени взаимно с Фондация "Нашите недоносени деца ". От 7-мия благотворителен търг бяха събрани над 47 000 лева, които бяха разпределени сред фондация "Нашите недоносени деца " и съдружие "Аутизъм през днешния ден ". През декември следва 8-мо издание на благотворителната самодейност.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР