Двама руски милиардери - Михаил Фридман и Олег Дерипаска, призоваха

...
Двама руски милиардери - Михаил Фридман и Олег Дерипаска, призоваха
Коментари Харесай

Двама руски милиардери призоваха за мир в Украйна

Двама съветски милиардери - Михаил Фридман и Олег Дерипаска, приканиха за завършек на спора, провокиран от нападението на съветския президент Владимир Путин против Украйна, като Фридман го дефинира като покруса за народите на двете страни.

Милиардерът Фридман, който е роден в Западна Украйна, споделя, че спорът основава разделяне межди два източни славянски народа - Русия и Украйна, които са братя от епохи.

"Роден съм в Западна Украйна и живях там до 17-годишна възраст. Моите родители са украинци и живеят в моя обичан град Лвов, " написа Фридман в писмо, с което са се срещнали от Ройтерс.

"Също по този начин обаче прекарах по-голяма част от живота си в Русия, където градях и разраствах своя бизнес. Аз съм мощно завързан към украинския и съветския народ и считам, че актуалният спор е покруса и за двата народа. "

Руският милиардер Олег Дерипаска употребява пост в Telegram, с цел да призове договарянията за мир да стартират "възможно най-бързо ".

"Мирът е доста значим, " споделя Дерипаска, който е създател на съветския алуминиев колос Русал, в който той към момента има акции посредством каузи си в неговата компания майка En+ Group.

На 21 февруари Дерипаска съобщи, че няма да има война.

Вашингтон наложи наказания на Дерипакса и други авторитетни руснаци поради връзките им с Путин след хипотетичната интервенция в президентските избори в Съединени американски щати, каквато от Москва отхвърлят.

Така наречените съветски олигарси, които през 90-те години упражняваха доста въздействие върху президента Борис Елцин, са изправени пред стопански безпорядък, откакто Западът наложи строги наказания на Русия поради нашествието на Путин в Украйна.

"Тази рецесия ще коства животи и ще навреди на две народи, чиито нации са братя от стотици години, " споделя Фридман.

"Макар решението да наподобява плашещо надалеч, мога единствено да се причисля към тези, чието енергично предпочитание е кръвопролитието да завърши. Сигурен съм, че моите сътрудници споделят моите възгледи. "

Един от дългогодишните сътрудници на Фридман - Пьотр Авен, участва на среща в Кремъл с Путин и 36 други крупни съветски предприемачи през предходната седмица.

Друг московки милиардер, поискан анонимност, е декларирал пред Ройтерс, че войната ще бъде пагубна.

"Войната ще бъде пагубна във всяко отношение – за стопанската система, за връзките с останалата част от света, за политическата обстановка, " споделя милиардерът.

Милиардерите, които бяха събрани за среща с Путин в Кремъл в четвъртък, мълчаха, споделя той.

"Бизнесмените схващат доста добре какви ще са следствията. Кой обаче желае мнението на бизнеса за това? "
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР