Днес Гриша Ганчев и Данаил Ганчев обявиха оттеглянето си от

...
Днес Гриша Ганчев и Данаил Ганчев обявиха оттеглянето си от
Коментари Харесай

Гриша Ганчев постла червения килим за ЦСКА!

Днес Гриша Ганчев и Данаил Ганчев оповестиха отдръпването си от ЦСКА и това напълно обикновено провокира доста безредици измежду " алената " общественост.  

Всяко нещо в този живот има своето начало и напълно естествения си край. Вечни са единствено идеалите, в които имаме вяра и за които се борим приживе. ЦСКА също е блян. Идеал за милиони последователи на футбола, а и освен. ЦСКА е емблемата на спорта в България. ЦСКА е знак на великолепие.

За страдание сдружението ПФК ЦСКА АД беше докарано до банкрут през 2015 година от дългогодишно недалновидно ръководство. Клубът беше оглозган до кости от всевъзможни пиявици, трансфорат в разграден двор, цялостен със отговорности и забатачен до ушите в калта. Името на клуба беше станало нарицателно за неточен длъжник.
 Официално: Фамилия Ганчеви се отдръпна от ЦСКА!
Официално: Фамилия Ганчеви се отдръпна от ЦСКА!

Ето детайлности

Тогава публиката на " армейците " се сплоти към одобрената в българския футбол процедура, клубът да продължи оперира през друго сдружение, а отговорностите на остарялото да уреди през производството по неплатежоспособност. По този метод кредиторите на остарялото сдружение бяха задоволени с рекордни суми в съпоставяне със сходни случаи в европейския футбол. За да се случи това нещо обаче, ЦСКА се нуждаеше от собствен военачалник и към оня миг неговото име можеше да бъде единствено едно - Гриша Ганчев.

ЦСКА се нуждаеше от непоклатимост и от човек, който да бъде безспорен поръчител, че никой и в никакъв случай повече няма да посмее да посегне с мръсните си лапи на свещените 4 букви. ЦСКА се нуждаеше от човек, който да постави основите на нещо огромно, да почисти името на клуба и да го вкара в релси.
 Дойде в ЦСКА като избавител, потегли си като победител!
Дойде в ЦСКА като избавител, потегли си като победител!

Аплодисменти за Гриша Ганчев!

И по този начин се стартира едно огромно вървене по тъгите, по съдилища, синдици, какво ли не... В същото време трябваше да се прави и боеспособен тим, само че по какъв начин се прави тим в калта? Футболисти отхвърлят, треньори отхвърлят и то тъй като реномето на клуба беше унищожено.

Постепенно и с доста средства, с кански страдания и борби, в цяла Европа още веднъж започнаха да гледат с други очи на ЦСКА. " Червените " още веднъж се появиха и на сцената в евротурнирите, където записаха значително триумфи.

Тогава пристигна време и за най-голямата борба - СТАДИОНЪТ. Гриша Ганчев нееднократно е казвал - " Аз няма да съм безконечен, рано или късно ще си потегли, само че без нов стадион този тим е жертван, разберете го! "

И това е безспорната истина. Постоянно гледаме какво се случва в целия свят, къде се изстреляха всички и къде сме ние. Като Бай Ганьо с дисагите, тръгнали сме да покоряваме Европа. Няма бъдеще без история, само че няма да има нова история, в случай че не гледаме към бъдещето, а то неизбежно минаваше през построяването на един нов дом. Да махнем дисагите, да сложим новите облекла, вратовръзката и още веднъж да мечтаем за един Велик ЦСКА.

Преди няколко години Гриша Ганчев даде изявление по bTV в 120 минути и сподели ясно: " Това е моята последна идея - новият стадион! "

Да - почитателите на ЦСКА са капризни от историята, всичко с изключение на трофеи и купи е неуспех, по този начин е. Разбира се - имало е и неточности от спортно-техническо естество, само че към този момент показах, че за мен всичко е обвързвано.
 Петър Величков за Гриша Ганчев: Помогна на ЦСКА от сърце в миг, в който нямаше кой да го стори
Петър Величков за Гриша Ганчев: Помогна на ЦСКА от сърце в миг, в който нямаше кой да го стори

Адвокатът разяснява отдръпването на предприемача

Така или другояче няма по какъв начин да изкачиш самичък Еверест, минавайки през блата, плаващи пясъци, тресавища и шерпи с имена Домусташи, Чинкахар, Кабакомингма, Перукпиян и всевъзможни такива, които постоянно сочат неверни направления и те връщат на първа база. И въпреки всичко на няколко пъти тимът беше доста близо. Предполагам, че е много изтощително толкоз дълги години да се работи под такова напрежение, само че в последна сметка Гриша Ганчев съумя да изведе ЦСКА от калните пътеки и обраслите джунгли до автомагистралата.

Клубът няма нито лев обвързване след 9-годишно ръководство. Напротив - направени са големи вложения, а те не са и единствено финансови. Инвестирано е време, нерви и какво ли още не. Стадионът е подравнен със земята и доста скоро клубът ще има своя нов и съвременен дом.

Успех на новите притежатели, на новите управници, които и да бъдат те. ЦСКА извървя най-дългия и тежък път в новата си история. Заедно със своите почитатели, 99% от които не се поддадоха на всякакви подправени месии и спасители, а дружно с единствения вероятен военачалник се качиха на верния път. Гриша Ганчев постла " аления килим " за ЦСКА и през днешния ден умерено може да каже - " Заповядайте, армейци - развивайте се ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР