Дупнишката Мадона Сашка Васева не взема лекарства повече от 20

...
Дупнишката Мадона Сашка Васева не взема лекарства повече от 20
Коментари Харесай

Сашка Васева отказва да пие лекарства

Дупнишката Мадона Сашка Васева не взема медикаменти повече от 20 години , разбра HotArena .

Тя избира да лекува себе си и хлапетата си по национални способи , които усвоила от своята баба по бащина линия в Ресилово или е прочела в обичаните си книги на Петър Дънов. 

Още като била ученичка в Тютюневия колеж в Дупница, Васева се запалила по билковите предписания, тъй като изпитвала боязън от лекари, изключително от инжекции, даже когато трябвало да я имунизират. Набавяла си информация от възрастни хора, които също се доверявали на целебните способи. Особено се впечатлявала, че болно гърло може да се цери с небет шикер , без да се пият горчиви сиропи и вземат хапове. 

Раните от рухването от колело, ожулването по лактите и разните му циреи певицата лекувала, като налагала с лист от зеле. Преди това изрязвала с нож твърдата част на листото, а след това го слагала върху раната. Колкото по-дълго стояло, толкоз по-бързо настъпвало изцелението.

Зимно време, когато нямала на разположение прясно зеле, употребила листата на цветето Дебела Мара. Неговите листа изсмуквали съвършено гнойта. Преди това обаче се измивали, обелвали и едвам тогава слагали върху гнойната рана. Цветето се поставяло с лека превръзка върху проблематичния сектор, която се сменяла по 3 пъти дневно – заран, обед и вечер. За всяка нова превръзка се правело промивка на раната с  реванол. 

Тя споделя, че билковите предписания ползва и при своите деца , които също доста рядко посещавали лекарски кабинет. Температурата им сваляла със специфични лечебни чорапи, които приготвяла в домашни условия. В чорапи от чиста вълна слагала по 3 лъжици мед. Обувала ги на хлапетата, а след това връзвала по един найлонов плик на всяко краче. На сутринта щерката Христина Елена и сина Христо Никола се будели здрави като кукуряк, нарамвали чантите и тръгвали за учебно заведение. 

Използването на запалени восъчни фунийки за почистването на досадната ушна тиня също бил остарял способ, който Сашка научила на млади години, а в този момент решила да приложи на певицата Марги Хранова, с цел да я освободи един път за постоянно от досадния звук в ушите. Васева била повече от уверена, че фунийките работят освен на физическо, само че и на енергийно равнище, тъй като за активността им се употребява пречистващата мощ на огъня.

Манипулацията продължавала 20-30 минати и се правела постоянно на двете уши, без значение, че може да бъде запушено единствено едното. За разлика от експерта по УНГ, който чегъртал калта със особено кюре, вкарано в ухото – много мъчителна процедура, методът на Сашка бил неусетен и даже прелестен. Веднага след приключването на операцията човек се чувствал като прероден, чувал съвършено и не изпитвал досадното ромолене в слуховия орган. 

Съветът й към хората, на които чистела ушната тиня, бил известно време след процедурата да си стоят у дома, с цел да не би леден вятър или мощен дъжд да раздразнят почистеното място. С сходно фунийка можело да се чистят ушите и на домашните любимци като кучета и котета. Фуниите от восък, които Васева изработвала, били с размери 18 на 18 сантиметра, предават от Уикенд. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР