Дружеството на художниците "Тенец" ще подкрепи лечението на 27-годишния Ивелин

...
Дружеството на художниците "Тенец" ще подкрепи лечението на 27-годишния Ивелин
Коментари Харесай

Подредиха благотворителна изложба в Монтана в помощ на Ивелин от Чипровци

Дружеството на художниците "Тенец " ще поддържа лекуването на 27-годишния Ивелин Ангелов Иванов от Чипровци, който страда от множествена склероза и му следва лекуване в Москва.



Стойността на лечението, която е неотложна, възлиза на 45 000 евро и е непостижима за фамилията на Ивелин. Художниците от Монтана ще се включват в акцията за набиране на средства с продажба на свои произведения.
Над 50 картини, измежду които доминират пейзажите, към този момент са подредени в експозиционна зала "Кутловица " на бул. "Трети март " №64. Платната ще останат там до 28 септември.
"Вярваме, че хубостта ще избави света и сме сигурни, че ще допринесем и за оздравяването на Ивелин с помощта на хора с положителни сърца, които харесват изобразителното изкуство. ", сподели Таня Василева от монтанското сдружение на художниците.
За благотворителната идея свои картини предоставиха Николай Пенков, Венелин Захариев, Дончо Планински, Господин Господинов, Ани Ванчов, Таня Василева, Лорета Велкова, Снежана Иванова. Цените на техните графики, живописни платна и декоративни пана варират от 20 до 300 лева Художниците разчитат, че творбите им открият своите фенове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР