Друг е пуснат под домашен арест поради влошено здраве, съобщи

...
Друг е пуснат под домашен арест поради влошено здраве, съобщи
Коментари Харесай

Шестима остават в ареста след акцията срещу групата за рекет

Друг е пуснат под домакински арест заради влошено здраве, заяви Нова.

На осем души - седем мъже и жена, бяха повдигнати обвинявания след акция в събота на чиновници на ГДБОП в Русе, ръководена от Специализираната прокуратура.

Маскирани жандармеристи влязоха в минимум 4 заведения и заложни къщи в дунавския град

Седмината мъже са упрекнати за проведена незаконна група, като единият е началник, а останалите са съучастници. Тя е работила от началото на 2015 година до вчерашното й задържане на територията на Русе. Осъществявала е главно закононарушението "изнудване ", заяви през вчерашния ден представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Организатор на групата е Илия - брат на русенския депутат от Българска социалистическа партия Георги Стоилов.

Сред арестуваните е и синът на началника на КАТ в Русе.

Осем лица от арестуваните в Русе са с обвинявания >>

Повдигнати са и обвинявания и за така наречен "вторични закононарушения ", като на четирима, в това число и на дамата, са повдигнати обвинявания за похищение, осъществено на 30 март 2015 година, и изнудванe.

Отвлеченият е чиновник на компанията на уредника на групата. Бил е обвинен в осъществяване на кражба, като със мощ и опасност е заставен да поеме имуществено обвързване - да подпише запис на заповед на стойност 100 000 лв.. Обвинение за държане на огнестрелни оръжия и муниции е повдигнато на още един участник от групата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР