ДПС внесе промени в Закона за Национална служба охрана (НСО),

...
ДПС внесе промени в Закона за Национална служба охрана (НСО),
Коментари Харесай

Пазените от НСО да си плащат за охраната, поиска ДПС


Движение за права и свободи внесе промени в Закона за Национална работа защита (НСО), които плануват избрани лица да си заплащат сами за защитата. Вносителите на плана са Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Хамид Хамид и Йордан Цонев от Движение за права и свободи. Целта е да се създадат икономии в бюджета, които да послужат за усъвършенстване работата на службата.

Предлага се народни представители, членове на фамилиите на политици,, похищението по отношение на които би подронило, отслабило или основало усложнения на властта в Републиката, да влязат също в обсега на платена защита.

"Предвижда се тези лица, при положение, че са налице учредения за обезпечаване защитата им според наредбите на закона, същите да заплащат защитата си по цена одобрена от Министъра на финансите, по предложение на Началника на Националната работа за защита. Целта е защитата на тези лица да не е за сметка на бюджета на Националната работа за защита, като по този метод ще се реализира забележителна финансова дисциплинираност и ограничение на разноските за защита без да се обиден неприкосновеността и правата на охраняваното лице ", се споделя в претекстовете към законопроекта.

От Движение за права и свободи припомнят, че партията извършва поетия ангажимент по отношение на защитата на почетния ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган и депутата от ПГ на Движение за права и свободи господин Делян Пеевски. Както е известно точно против тях има доста публично възражения за какво се употребяват от услигите на НСО. От Движение за права и свободи реагираха на думите на президента Румен Радев, че Доган и Пеевски не би трябвало да бъдат охранявани.

"Ако питате мен, в случай че президентът има пълномощия върху НСО, Ахмед Доган и Делян Пеевски не би трябвало да бъдат охранявани от службата ", разгласи президентът през декември. В изявление за Дарик той разяснява, че съгласно него и двамата членове на Движение за права и свободи имат финансовия запас сами да подсигурят защитата си.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР