ДПС отправи няколко въпроса към служебното правителство по всички точки

...
ДПС отправи няколко въпроса към служебното правителство по всички точки
Коментари Харесай

Служебният кабинет до ДПС: Няма обвинения срещу Пеевски по закона „Магнитски”

ДПС насочи няколко въпроса към служебното държавно управление по всички точки от акта „ Магнитски”. Това сподели Станислав Анастасов от Движение за права и свободи. По думите му няма никакви обвинявания и обстоятелства против Делян Пеевски по този проблем.

„ От всички служебни министри, в това число и служебния министър председател Стефан Янев, получихме отговор, че няма никакви данни Делян Пеевски да е забъркан в тези неща. Няма доказателства, обстоятелства, няма даже подозрения. Това беше целенасочена офанзива от медийно-олигархични кръгове, които се хвалеха, че са наети да очернят името на Пеевски. В Движение за права и свободи няма никакви подозрения към него”, безапелационен е Анастасов, който даде изявление за NOVA NEWS.

Според него точно тези кръгове се извиняват с фигурата на Пеевски, защото Движение за права и свободи им пречи да работи свободно и безнаказано.

Станислав Анастасов разяснява още, че макар изолацията, в която Движение за права и свободи изпадна в новия парламент, всички хрумвания на Движението бяха осъществени с съответни ограничения.

„ Това включва концепциите ни за справяне с Коронавирус рецесията, за туристическия отрасъл, за пенсионерите. За първи път българските пенсионери получиха 120 лева добавка, което ние държим да остане.

Ситуацията стопански не е станала по-добра, в противен случай. Въпреки, че в настоящето Народно събрание се обявихме за съпротива, направихме доста значимо уточнение- когато става дума за икономическото развиване на страната и за благосъстоянието на жителите, ние няма по какъв начин да сме в съпротива.

Движение за права и свободи беше и единствената партия, която реагира съответно на по този начин наречения мораториум върху цените на тока, парното и водата, който сътвори повече проблеми, в сравнение с реши”, изясни още той.

Като естествени сътрудници Движение за права и свободи припознава всички систематични партии, които имат европейско политическо семейство.

„ Този модел обаче не се възприема в България, по тази причина и тъпчем на едно място. Не си написахме домашното и по тематиката за Плана за възобновяване и развиване. Не беше послушан съветът на Движение за права и свободи да се сформира експертно държавно управление. Очевидно служебният кабинет не е приключил нищо. Имаше старания, само че незадоволителни. Има съмнение и от европейските институции. Ще забележим занапред дали то ще се задълбочи”, счита Анастасов.

На въпрос за нуждата от правосъдна промяна у нас Станислав Анастасов разяснява, че такава изрично е нужна, само че с съответни хрумвания.

„ Трябва да се прегледат съответни хрумвания, които имат целокупност и интегритет по сред си. Решенията на парче във всяка една политика може да наподобяват като добра концепция, само че не са. Лесните решения постоянно излизат скъпо и не са напълно правилни. Необходима е цялостна пълноценна правосъдна промяна. Когато има съответно предложение, Движение за права и свободи е на среща да коментира”, добави още той.

Анастасов обърна внимание и на спомагателните тласъци за имунизация на пенсионерите. По думите му решението на държавното управление, не е най-удачното.

„ Движение за права и свободи поддържа имунизацията, дадохме и персонален образец с слагането на трета бустерна доза. Да се обвързва добавката, която подсигурява общественото битие на хората, с акта на ваксинацията- не ми се коства най-хубавият вид. Пенсионерите би трябвало да получават тези пари, тъй като имат потребност от тях.

Трябваше да се подходи с по-добри модели. Например за какво не при приемането на пенсиите, хората да бъдат подканвани да се имунизират. В дребните обитаеми места има проблем с логистиката и достъпа до имунизационните центрове”, сподели още той.

Необяснимо за Движение за права и свободи е и държанието на парламентарните групи за въвеждането на зелените документи за влизане в Народно събрание. Според Анастасов не би трябвало да има двусмислени сигнали, когато става дума за публичното здраве.

„ Новите партии гласоподаваха срещу зеления документ, а след това го вкараха в държавните администрации. Нека да бъдат поредни в дейностите си. Всяко разколебаване кара българските жители да се замислят какво стои зад това”, изясни още той.

Станислав Анастасов разяснява още, че през новата 2022 година българите имат потребност от вяра, че нещо ще се промени за по-добро.

„ Хората желаят да видят, че партиите ще стартират да приказват по сред си и да има разговор. Гражданите и бизнесът осъзнаха, че без разговор проблеми не се решават”, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР