Дотук беше теорията – кога и защо мъжете използват хитрости.

...
Дотук беше теорията – кога и защо мъжете използват хитрости.
Коментари Харесай

Мъжките хитрости и как да се справим с тях - II

Дотук беше теорията – по кое време и за какво мъжете употребяват хитрости. Сега идва ред на практиката – някои от до болежка познатите ни тактики, реплики и дуплики:

Сама си си отговорна!
Когато е осъществена неточност, има и отговорен. Незрелият мъж обаче отхвърля да поеме виновността си и колкото тя е по-голяма, толкоз повече се пробва да я стовари върху прочувствено смутената си половинка. Независимо дали става въпрос за невярност или за жестоко държание, повода може да бъде единствено и само в дамата. В първия случай тя е тласнала мъжа към извънбрачното премеждие със студенината си и няколкото кг допълнително. В другия просто го е изкарала от нерви с мрънкането и претенциите си.

В този случай мъжете си играят със склонността ни, да търсим повода за постигналите ни несгоди на първо място в себе си. Номерът минава най-добре, в случай че отсреща им е жена с ниска самокритика и патриархално образование. Затова най-успешният способ за справяне с тази обстановка е да бъдете уверена в себе си и да не показвате взаимозависимост.

Обобщенията
Говоренето „ по принцип ” е мощен коз, които може да ви изкара отвън нерви по време на разногласието. Мъжът го употребява, когато съответните му причини са се изчерпили, защото за разлика от тях, мъглявите изказвания мъчно могат да бъдат оборени. Стандартните реплики в тези случаи са: „ Вечно си недоволна ”, „ Всички споделят, че не си права ”, „ Ти в никакъв случай не ме изслушваш ” и въобще всички обобщителни местоимения в българския език в разнообразни комбинации.

Както казахме, да се преборите с тази тактичност е мъчно. Както при всяка провокация, най-важното е да запазите успокоение, а по-късно да помолите другата страна в разногласието, да потвърди изказванията си. Така до момента в който се пробва да си спомни тъкмо по кое време, къде и кой, мъжът ще попадне в личния си капан.

Нищо не съм чул
Тактиката да пропущат около ушите си всички неуместни въпроси и причини, е свойствена за множеството мъже. Сигурно си мислите, че си имате работа с глухоням, само че недъгът не е от сетивно, а от прочувствено естество. Така мъжът си икономисва доста „ неприятности ” – да се преценява с мнението ви, да признае, че този път сте права, да каже истината... На всичко от горната страна е изцяло почтен, тъй като просто не ви е чул.

За да се справите с тази обстановка, припомнете си методите, които учителката ви в първи клас е прилагала към разсеяните възпитаници. Когато забележите, че той не ви слуша, а продължава да си приказва своето, помолете го да спре за секунда и постепенно и отчетливо му задайте въпроса още веднъж. Другият вид е напряко да попитате: „ Чу ли какво споделих? Моля те, повтори! ”

Горкото момченце
Когато усети, че всички останали способи за операция са изчерпани, мъжът може да прибегне до съжалението ви. Това е доста остроумен ход, защото множеството дами са безсилни пред изпадналия в неволя нещастник. Те незабавно го вземат под крилото си, пазят го и му простят даже най-големите закононарушения. В този случай манипулаторът играе по тънката струна на майчинския им инстинкт. Тъй като това е заложено в нас, е доста мъчно да устоим на „ размекването ”. Затова най-добре да бягаме като демон от тамян, всякога, когато някой мъж се опита да провокира съжалението ни.Продължава: Мъжките хитрости и по какъв начин да се оправим с тях - I
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР