Дори ако вече сте проучили всички възможности за бюджетно пътуване

...
Дори ако вече сте проучили всички възможности за бюджетно пътуване
Коментари Харесай

11 съвета как да спестите пари, когато пътувате зад граница

Дори в случай че към този момент сте проучили всички благоприятни условия за бюджетно пътешестване на локално равнище, ваканцията в чужбина е напълно друга игра. Ако планирате пътешестване е повече от несъмнено, че сте ревизирали по какъв начин да минимизирате по-големите разноски, намерили сте най-евтините полети и имате най-хубавата чанта за ръчен багаж.

Това е ужасно начало, само че има и спомагателни дребни елементи, които могат доста да ви помогнат– обменните курсове, таксите за задгранични транзакции и даже метода, по който вършиме вашите резервации.

Независимо дали сте умел странник, или просто сте резервирали първата си почивка в чужбина, не постоянно е явно по какъв начин в действителност да пътувате на ниска цена. За да ви помогнем разпитахме професионални блогъри за пътувания и специалисти в промишлеността. Ето и препоръките, които дават те.



Вземете кредитна карта без такси за задгранични транзакции

Представете си, че някой ви стопира на летището и ви желае 3% от всичко, което харчите- това се случва когато употребявате елементарна банкова карта в чужбина. Тим Лефел, мозъкът зад блога Cheapest Destinations, има някои хрумвания по какъв начин да избегнете това. „ Вземете кредитна карта без такси за транзакции и дебитна карта, която не ви таксува в допълнение към таксата на локалната банка “, поучава той.

Резервирайте интензивностите си на място

Ако сте от хората, които избират маршрутът ви да бъде начертан, отпечатан и ламиниран, преди да тръгнете, поемете няколко дълбоки вдишвания, преди да продължите да четете. Според Ан Лоури от Part-Time Traveller, „ в случай че организирате преживяване авансово, не постоянно получавате най-хубавата договорка. “ Тя споделя по какъв начин при последното и пътешестване до Керала, Индия е резервирала екзотично пътешестване с лодка онлайн. Когато отишла на място обаче се оказало че цените са много по-ниски, а лодка може да се наеме в случаен миг.

Обменете парите си, откакто напуснете летището

Летището може да наподобява като комфортно място за изтегляне или обмяна на парите ви, само че това в действителност е райска територия за високи такси за банкомати и неприятни обменни курсове. Пропуснете Travelex, оставете летището зад себе си и вместо това потърсете банкомат в реномирана банка в града.

Плащайте с локална валута, в случай че употребявате карта

В взаимозависимост от местоположението, може да можете да плащате с карта в магазини и заведения за хранене, макар че въпреки всичко е добра концепция да имате пари в брой. Ако плащате за нещо с карта и постерминалът ви дава тази опция постоянно плащайте в локална валута.

Хранете се на непопулярните за туристи места

Когато огладнеете по време на вашите обиколки, наложително се отклонете се от основните туристически направления. Ресторантите в тези региони може да са комфортно покрай атракциите, само че постоянно са с по-високи цени за храна, която може да не е толкоз вкусна. Бъдете изключително деликатни с кафенета тук-там като площада Сан Марко във Венеция или Стария градски площад в Прага, които ще ви наложат такса единствено с цел да седнете там.



Проверете по какъв начин стои въпросът с мобилните и телефонни услуги

Колкото и да наподобява ясно, мнозина пропущат да ревизират по какъв начин стои въпроса при пътешестване в чужбина и се оказва, че нямат роуминг и след това заплащат солени сметки.

Опитайте да се пазарите, където е уместно

„ Твърде доста хора се опасяват от този тип договаряне на цената, само че това е изцяло задоволително в доста култури “, споделя Ан Лоури от  Part Time Traveller и поучава да мислите за това като за занимателна игра. Имайте поради, че пазарлъкът постоянно не се лимитира до пазари и улични сергии.

Според Моника Стот от The Travel Hack, „ можете да преговаряте за цената на таксита, обиколки, прекарвания, хотели… общо взето всичко. Ако сте отседнали в хотел за повече от три или четири нощувки, поискайте отстъпка или даже петата си нощувка гратис ” поучава още тя.



Проучете локалните традиции за предоставяне на бакшиши

Не приемайте, че би трябвало да давате бакшиши в други страни по метода, по който го вършиме вкъщи. Проучете локалните традиции за предоставяне на бакшиши, преди да тръгнете, или разпитайте, когато пристигнете. В някои страни въобще не се чака да дадете бакшиш, а на други места бакшишът нормално е включен в сметката.

Внимавайте с цените на такситата

„ Никога, в никакъв случай не се качвайте на такси, без да сте се споразумели за цената или да сте ревизирали каква е формалната цена ” споделя Джаки Норс, която е прекарала повече от 15 години на пътя като The Budget Minded Traveler. И Мат Карстен от Expert Vagabond поучава преди да спрете такси, да „ попитате  на рецепцията на хотела или хостела какъв брой би трябвало да коства пътуването ”, с цел да избегнете опцията да ви излъгват.

Винаги е по-добре да се придържате към формалните таксиметрови компании, които обслужват градовете, все по-полулярни са и услугите Uber или Lyft.

Изберете хотелска стая, която е изцяло в границите на бюджета ви

Всички сме били изкушени. Преглеждате вариантите за хотели онлайн и намирате подобен, който наподобява по-хубав, в сравнение с можете да си позволите, и цената е съвсем по джоба ви. Какво следва обаче- ще платите повече за паркинг, повече за всичко в минибара, повече в бара и заведенията за хранене.  Вместо това решете от кои улеснения умерено можете да се откажете и резервирайте стая, която попада комфортно в бюджета ви. По този метод, в случай че зародят непредвидени разноски, знаете, че те няма да навредят доста на портфейла ви.



Бъдете отзивчиви

Опитните туристи дават един елементарен съвет-бъдете другарски настроени. Не се дръжте по този начин, като че ли сте освен това и всичко ви се поставя когато сте в нова непозната  култура и среда. А и е значимо да осъзнаете, че другарските взаимоотношения с непознатите, които срещате по време на пътуването си, са част от това, което ще го направи толкоз запаметяващо се.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР