Домашният любимец със сигурност се превръща в част от семейството.

...
Домашният любимец със сигурност се превръща в част от семейството.
Коментари Харесай

Кучетата и забранените храни

Домашният любим сигурно се трансформира в част от фамилията. И в тази си роля евентуално си разрешаваме понякога да разделяме залъка си с него .

Но, в случай че обичаме да си похапваме от следните храни, по-добре да го вършим сами, тъй като на кучетата изобщо не им понасят , даже очевидно да няма негативен резултат след потреблението им.

Шоколад

Един от честите въпроси, които притежателите на кучета си задават, е дали в действителност шоколадът може да им навреди толкоз, колкото се твърди. Всъщност, да.

Сладкото прелъщение съдържа кофеин и метилксантини, които са рискови, даже токсични. А натуралният шоколад , който е по-полезен за нас, е още по-вреден за кучетата поради по-високото наличие на кофеин.

Повръщане, прекалено уриниране, дехидратация, високо кръвно са измежду резултатите от потреблението на десерта.

Затова не е добра концепция да даваме на четириногия си любим шоколад. Разбира се, вероятни са изключения в редки случаи и дребни количества , само че никога не трябва да ни става табиет.

 Снимка 375478

Тръбни кости

Не, не всички кокали са подобаващи за консумация от кучетата. Тръбните не са рискови от позиция на допустимо натравяне, само че се разпадат на дребни частици, до момента в който минават през храносмилателната система.

Затова могат да разранят хранопровода и стомаха , което да докара до спомагателни здравословни проблеми и потребност от посещаване при ветеринар.

Червени ябълки

Интересното е тук, че зелените са по-безопасни за четириногите. Но алените могат да провокират алергични реакции и сърбежи. Но най-добре е да не опитвам с този плод, чийто семки в действителност са извършител на нежелани последици за здравето на кучето .

 Снимка 375479

Цианидът, който се намира в дребни количества в семките на ябълките, костилките на черешите и ядките на прасковите, е безвреден за хората, само че не и за домашните любимци. Той може да аргументи диария и повръщане, а оттова и дехидратация.

Сладолед

В него се съдържат огромни количества мляко и захар (в множеството случаи). А огромна част от възрастните кучета имат нетърпимост към лактоза . Резултатът са стомашни неразположения. Захарта пък скапва зъбите им, тъкмо както и нашите.

Лук, грозде и стафиди

Ако по някаква причина кучето ни е погълнало от тези храни, които евентуално постоянно консумираме, би трябвало да следим за признаци като повръщания, диария или алергични реакции . В дребни количества не е необикновен проблем, само че в случай че видим нещо притеснително, по-добре да се консултираме с ветеринар.

 Снимка 375480

Авокадо

Вероятно ни звучи необичайно куче да яде авокадо, само че, в случай че имаме поради необятната известност на този плод напоследък, нищо чудно някои стопани да са се изкушили да го споделят.

 Колко постоянно да мием паничката на кучето
Колко постоянно да мием паничката на кучето

Не толкоз, колкото го вършим

Но ние не трябва да го вършим, тъй като авокадото е токсично за кучетата и предизвиква стомашни, сърдечни и дихателни проблеми, написа Bright Side.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР