Домакинските задължения са безкрайни и никой не иска да прекарва

...
Домакинските задължения са безкрайни и никой не иска да прекарва
Коментари Харесай

Ето как накарах сина и снахата да поддържат идеална чистота в дома си

Домакинските отговорности са безкрайни и никой не желае да прекарва цялото си свободно време за тяхното осъществяване. Но въпреки всичко би трябвало да чистите, перете, гладите и внасяте уют в дома си.

Със брачна половинка ми разглезихме сина ни. Просто си затворихме очите за мързела му. Аз почиствах стаята му и желаех най-малко да му покажа образно по какъв начин се поддържа ред и непорочност в дома. Това, обаче, не проработи.

Когато синът приключи и си откри работа, в живота му се появява любовта. Месец по-кънсо те към този момент се подготвяха за женитба.

Със брачна половинка ми имахме апартамент, който давахме чартърен. Тъй като, родителите на снахата не желаеха да им оказват помощ по никакъв метод, а самите те живееха на село, взехме решение да им дадем жилището.

Младите бяхма доста щастливи. Все отново ги предизвестих да поддържат ред в жилището, тъй като не обичам недобросъвестните хора. Обещаха ми да го създадат.

Дори направихме козметичен ремонт и сменихме обзавеждането, с цел да са удовлетворени децата.

Родителите на снахата нямаха предпочитание да оказват помощ и одобряваха всичко за даденост.

След сватбата се виждахме рядко. Поддържме връзка най-вече по телефона. Шест месеца по-късно взех решение да отида при децата и да видя по какъв начин живеят. Снахата ме посрещна в сънено положение – вчерашен грим, износена нощница, мазна коса. Синът не изглеждаше по-различно.

“Деца, поглеждали ли сте се в огледалото? ”

Влязох в жилището през планина от обувки и няколко кутии. Носеше се ужасна миризма на цигари и отпадък. Банята беше в окаяно положение. Очевидно през цялото това време снахата не я е измила нито един път.

Синът и снахата видяха недоволството ми.

“Имате една седмица да почистите жилището. В противоположен случай, повече няма да живеете тук. И не забравяйте да се изкъпете. ”

Децата знаят, че не приказвам празни приказки. Те почистиха и подредиха всичко за една седмица и ме посрещнаха доста добре. Чистотата беше просто съвършена.

Снахата даже сервира чай и сладкиш. Бях сюрпризирана от кулинарния й гений, тъй като си мислех, че въобще не умее да готви.

Те се извиниха и ме увериха, че това няма да се повтори повече. Година по-късно им трансферирах жилището.

Оттогава в дома на децата царува идеална непорочност. Мисля, че и моят принос за това е налице.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР