Доказвайки за пореден път, че банковите анализатори се отегчават да

...
Доказвайки за пореден път, че банковите анализатори се отегчават да
Коментари Харесай

Анализатори на банката UBS прогнозират, че Германия ще спечели Световната купа по футбол



Доказвайки за следващ път, че банковите анализатори се отегчават да вършат единствено финансови прогнози, анализаторите на швейцарската UBS плануват, че победител на идното след по-малко от месец Световно състезание по футбол ще бъде Германия.

В специфичен разбор " Инвестиции и футбол ", оповестен в четвъртък от UBS Investment Research и представен от организация MarketWatch се чака защитаващите купата от предходния международен шампионат да излязат още веднъж на върха въз основа на изчерпателно проучване от екип от 18 анализатори и на 10 000 компютърни симулации на шампионата. Анализаторите на швейцарската банка са употребявали фактори като силата на тима, квалификационните резултати и представянето на международните шампионати в предишното.

Според UBS вероятността Германия да бъде още веднъж победител на идния от 14-ти юни в Русия шампионат се правят оценка на 24%, следвана от Бразилия с 19,8% и Испания с 16,1%.

" За Германия и Бразилия следва елементарен старт на футболното състезание, до момента в който Испания ще има по-тежка стратегия като ще би трябвало победи Португалия - сегашните европейски първенци - при започване на шампионата ", съобщи Майкъл Болигер, който е началник на екипа за разбор на активите на нововъзникващия пазар на UBS.

Като изненада може да се смята прогнозата на UBS, че непрекъснатото отчаяние на сходни шампионати в лицето на Англия е сложена на четвърто място с възможност от 8,5% да излезе краен победител. Следват Франция, Белгия и Аржентина, за които също се смята, че може да поднесат изненада, печелейки международната купа, като техните шансове се дефинират надлежно на 7,3%, 5,3% и 4,9%.

" Англия има уравновесен тим и може да се трансформира в предстоящ първенец ", означи Мар Хаефел, основен капиталов шеф на UBS Global Wealth Management.

" Независимо дали се проучват международните пазари или футболни шампионати, хората са склонни да бъдат пристрастни към локалните любимци ", означи Хаефел, само че добави: " Същата количествена дисциплина, която капиталовите офиси ползват във връзка с разбора на вложенията обаче се оказва потребна за сполучливото надмогване на персоналното користолюбие при оформянето както на финансовите портфейлите, по този начин и във връзка с дадени спортни събития ".

От участващите в шампионата 32 тима, UBS допуска, че 20 от тях имат по-малки шансове от 1% да завоюват идната в Русия Световна купа. Трябва да се има поради, че анализът на швейцарска банка включваше и 33-ти тим в лицето на Италия, който обаче не се класира за финалите. По този метод UBS отдава " респект " на четирикратния международен първенец.

От организация MarketWatch обаче предизвестяват, че преди да заложат пари на Германия като новия остарял международен първенец, хората би трябвало да вземат поради резултатите от сходни изследвания в предишното. Така да вземем за пример швейцарската банка UBS предвижда през 2014-а година, че международен футболен първенец ще бъде Бразилия, която обаче беше разрушена от Германия на полуфинала. През 2016-а година пък икономическият екип на американската банка Goldman Sachs също се опита да проучва извършеното тогава европейски футболно състезание и погрешно уточни, че то ще бъде извоювано от Франция, а не от  Португалия.

Прогнози на UBS за представянето на тимовете на Световната купа 2018 година

 Снимка

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР