Докато унгарският премиер Виктор Орбан пълни собствените си джобове чрез

...
Докато унгарският премиер Виктор Орбан пълни собствените си джобове чрез
Коментари Харесай

Докато Орбан си пълни джобовете, Русия продължава агресивната си политика в Европа

Докато унгарският министър председател Виктор Орбан цялостни личните си джобове посредством сметки, открити в съветската Сбербанк, Кремъл продължава нападателната си политика в Европа, пишат словашките медии.

„ Будапеща се опълчва на изваждането на Сбербанк от системата SWIFT. Факт е, че там се откриват сметки на маджарски компании, които извършват взаимни унгарско-руски планове. Говорим за компаниите " Centrex Hungária Zrt. " (част от групата Dunaferr, профилирана в търговията с газ); TMH Hungary Invest Zrt. (производител на железопътни вагони, транспортни услуги, логистика); Rosatom Central Europe LLC, ASE AO Magyarországi Fióktelepe (унгарски клон на Atomstroyexport (RF), Ganz EEM Ltd, European Power Services Ltd (ядрена енергия); Market Építő Zrt., Duna Aszfalt Zrt. “ (Собствениците са олигарси, близки до Орбан, надлежно Ищван Гаранчи и Ласло Сия, профилирани в строителния сектор) и редица по-малко значими компании в промишлеността. Унгарският министър председател също се опълчва на включването на двама съветски олигарси от обкръжението на Путин в листата със наказания на Европейски Съюз: Кантор и Греф “.

В същото време Орбан се пробва да се оправдае, като декларира, че крайната цел не е да се употребява несъгласие против идните наказания на Европейски Съюз, а да се сътвори „ градивно съдействие “ с останалата част от съюза.

В отговор на такова „ градивно съдействие “ Европейският парламент прикани за дълбока промяна на Европейски Съюз. Сред утвърдените оферти е и премахването на правилото за взимане на единомислещи решения по най-важните въпроси. Според евродепутатите това постоянно пречи на ефикасната работа на Европейски Съюз и на приемането на значими решения.

Русия реагира нервно на самодейността на Европейския парламент. По-специално ръководителят на Държавната дума на Руската федерация Вячеслав Володин сподели, че „ европейското единение се разпада “. „ Европейският парламент прикани за дълбока промяна на Европейския съюз. Сред утвърдените решения е премахването на правилото на солидарно приемане на най-важните решения. С други думи, предлага се да се изостави правото на несъгласие на членовете на Европейски Съюз. Мнението на обособените страни, а затова и на техните жители, към този момент няма да се взема поради. Както сподели обстановката с въвеждането на антируските наказания, страните от Европейски Съюз нямат единение по този въпрос “, написа той на 6 май в своя канал в Telegram.

Според Володин, „ в случай че страните, които през днешния ден са част от Европейски Съюз, желаят да запазят суверенитета си и да пазят ползите на своите жители, им остава единствено веднъж – да изоставен Европейския съюз “.

Също по този начин министър председателят на Унгария съобщи, че няма да поддържа предложенията за наказания на Европейски Съюз против патриарх Кирил. Ден преди този момент главата на Руската православна черква беше включен в проекто-списък на хора, близки до Кремъл, упрекнати в поддръжка на войната на Русия против Украйна. Орбан изясни отхвърли си с това, че като цяло е срещу глобите против религиозни водачи.

Унгарският министър председател също по този начин упорства за петгодишно отсрочване на глобите на Европейски Съюз за съветския нефт, вместо едногодишния интервал, който се предлага сега. Той съпостави възбраната за съветски нефт с потреблението на " нуклеарна бомба " против унгарската стопанска система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР