Докато украинските войски бяха разположени в обитаваното от нея селище,

...
Докато украинските войски бяха разположени в обитаваното от нея селище,
Коментари Харесай

На фронтовата линия в Източна Украйна оттеглянето на войски поражда страхове

Докато украинските войски бяха ситуирани в населяваното от нея населено място, Анна се усещаше в сигурност. След като обаче те започнаха да се отдръпват от Станица Луганска (намираща се на фронтовата линия в Източна Украйна), тя се опасява, че сепаратистите може да се върнат.

" Страхуваме се, че може да преминат границата през нощта и да завладеят селото ни. Тогава животът ще завърши ", споделя 53-годишната Анна и поклаща ядосано глава.

До пролетта на 2014 година тя живеела със брачна половинка си в Луганск. Когато избухнала войната и индустриалният град с население от 400 000 души минал на страната на проруските бунтовници, които го трансфораха в един от бастионите си, съпрузите се преселили да живеят на няколко километра на север в Станица Луганска, останала под контрола на киевските сили.

Днес дребният град с 13 000 поданици е ситуиран на фронтовата линия на тази война, която към този момент значително е замразен спор и която от началото си лиши живота на близо 13 000 души.

Станица Луганска е стратегическо място: тук се намира единственият настоящ пропускателен пункт сред Украйна и Луганската национална република, едната от двете самообявили се (за републики) сепаратистки територии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР