Днес рожден ден празнува едно от златните момичета на Нешка

...
Днес рожден ден празнува едно от златните момичета на Нешка
Коментари Харесай

Тя е едно от златните момичета на Нешка Робева и е единствената двукратна носителка на световната купа по художествена гимнастика

Днес рожден ден чества едно от " златните " девойки на Нешка Робева, научи Sofia24.bg . Лили Игнатова е единствената състезателка по художествена гимнастика двукратна носителка на международната купа (Белград, 1983 и Токио,1986). Тя е още треньор по художествена гимнастика и хореограф на два спектакъла " Орфей и Евридика “ и " Легендата “.

Родена е на 17 май 1965 г. в София. Дъщеря е на Павел Игнатов, бордови инженер в първия задокеански полет на българската гражданска авиация. Била е състезателка на състезателен клуб " Левски “ - София. Треньорки са ѝ били Златка Бончева и Нешка Робева. Завършва Националната спортна академия. 

Има 19 златни, 12 сребърни и 2 бронзови медала от европейски, международни шампионати и Световната купа по художествена гимнастика с другите уреди и в многобоя. През 1988 година се снима във кино лентата " АкаТаМус “, където извършва ролята на Агнеса.

В началото на 90-те години се омъжва за маркиз Пиеро Жиралди. На 6 януари 1993 година двамата подписват брак и се откриват да живеят в Банкя в резиденцията на Масако Оя, с която маркизът има общ бизнес. Няколко месеца след сватбата им маркизът е задържан. През 1994 година Жиларди получава два поредни инфаркта и на 4 март 1994 година умира.

През 1999 година Лили Игнатова е определена за член е на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика. През есента на 2000 година основава своя личен клуб LILI SPORT.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР