Докато фотографът Michael Wolf заснема поредните обекти на неговото внимание,

...
Докато фотографът Michael Wolf заснема поредните обекти на неговото внимание,
Коментари Харесай

Китай назад във времето - "The Bastard Chairs" на Micheal Wolf

Докато фотографът Michael Wolf снима следващите обекти на неговото внимание, сцената пред обектива бързо се трансформира в интерес, а минувачите се чудят какво става, тъй като този път фокуса е върху столовете по улиците на Китай. Снимките от серията " The Bastard Chairs of China "  документират хубостта на грозното, разтягането на времето, изкуството на импровизацията, както и естеството на изпражненията, като портрет на неговия консуматор.
Wolf споделя, че полицията го задържа два пъти по време на снимането на поредицата, за " правене на нещо, което е нездравословно за китайската страна ". А истината е, че той се интересува от " хубостта, присъща на употребяваните предмети. "

" Те не са елегантни, нито постоянно комфортни, нито масово производство: те могат да се възприемат като физически лица. В Китай, обектите употребявани за сядане са най-разнообразни. Всеки стол има собствен темперамент и всеки един е сателит на притежателя си. Техните жители седят покрай пода, интроспективно, наблюдавайки в близост, без натиска на времето. Понякога, когато бях забелязван, фотографираните от мен столове биваха иззети от притежателите си и в тези моменти те губеха своята анонимност. ", споделя Mihael Wolf.

И до момента в който ние, можем да се любуваме на хубостта и изкуството на актуалните столове, през цялата им история до през днешния ден, когато всичко е казано и направено, това което има в пряк смисъл значение е, че този предмет е в последна сметка е място за отмора. Снимките в плана несъмнено оспорват концепцията за нашата общоприета формулировка на един стол...

 chair 1

 chair 2

 chair 3

 chair 5

 chair 7

 chair 8

 chair 11

 chair 13

 chair 15

 chair 16

 chair 17

 chair 18

 25

 chair 20

 chair 22

 9

 chair 23

 chair 26

 1

 4

 chair 27

 chair 28

След като се мести в Хонг Конг, работата на Michael Wolf обгръща необятен кръг от тематики, тясно засягащи архитектурата, цената на оцеляването и метода на живот в Китай, вижте някои от тях:

Хонг Конг! Или какво е да имаш 7 милиона съседи

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР