Докато човек се изгради като личност понякога възникват проблеми, които

...
Докато човек се изгради като личност понякога възникват проблеми, които
Коментари Харесай

Знаците, които показват, че сте били пренебрегвани като деца

Докато човек се построи като персона от време на време пораждат проблеми, които остават непреодолими до зрялата му възраст.

Ако сме били подценявани в детството си от нашите родители, родственици, другари или съученици, няма метод това да не остави отпечатък върху характера ни. Това дава отражение на държанието ни с околните и непознатите хора. За да си помогнем сами на себе си, би трябвало да разберем от кое място е пристигнал този проблем и да се опитаме да го превъзмогнем.

Сега е време да разберете кои са 6-те признаци на прочувственото занемаряване, зародили в детството и проявяващи се в по-зряла възраст.

1. Страх от взаимозависимост

Когато ви е боязън да бъдете подвластни от някого, това е сигурен симптом за прочувствено занемаряване, останало във вас от ранното ви детство. Може би не желаете да си признаете, само че такава взаимозависимост ви плаши и лимитира свободата ви.

2. Недобра преценка за себе си

Ако не можете да определите какви са ви опциите и кои са вашите слаби и мощни страни, евентуално това е симптом, че не познавате личната си персона. Често пъти не можете да си отговорите на въпроса какво желаете от живота, тъй като ви е боязън от отговора.

3. Не изпитвате съчувствия към себе си, а изпитвате съчувствие към останалите

Когато изпитвате прекалено съчувствие към други хора, само че не и към себе си, това е симптом на синдрома на прочувственото занемаряване. Обичате да слушате непознатите несгоди, само че ви е боязън да споделите за своите лични.

4. Постоянно възприятие на виновност и свенливост

Ако се самообвинявате за щяло и нещяло, неведнъж сте гневни и изпитвате позор, това е композиция, която потвърждава, че страдате от прочувствена контузия, нанесени в детството ви.

Направете равносметка за какво се е получило по този начин и пробвайте да превъзмогнете тези усеща. Така ще се почувствате много по-добре. Отпуснете се и се доверете на някой другар, който ще ви подаде ръка.

5. Постоянно мислите, че нещо не е наред в живота ви

Все си мислите, че някой приказва зад тила ви, че ви е поискал неприятното или че злослови зад тила ви. Когато се случи нещо неприятно, първата мисъл, която минава през главата ви, е, че е по ваша виновност. Постоянната мисъл, че нещо не е както хората не излиза от мозъка ви.

6. Не можете обикновено да показвате своите страсти и усеща

Често пъти просто не можете да споделяте за проблемите, които ви тормозят, а ги таите надълбоко в душата си. Когато някой ви огорчи, вие приемате безмълвно всичко това и таите негативизма в себе си.

Всички тези признаци са доказателство, че страдате от прочувствено занемаряване, настъпило в ранните ви детски години.

Намерете метод да споделяте повече за своите проблеми, да не таите страстите в себе си и да намерите метод да преодолеете всичко това, тъй като то ви пречи да живеете добре.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР