Доходността на италианските държавни облигации скочи рязко в резултат на

...
Доходността на италианските държавни облигации скочи рязко в резултат на
Коментари Харесай

Берлускони взриви борсите и пазарите с идеята за въвеждане на паралелна на еврото валута

Доходността на италианските държавни облигации скочи внезапно вследствие на оферти за въвеждане на паралелна на еврото валута в Италия година преди идващите парламентарни избори, предават международните информационни организации.

Доходността на 10-годишните облигации на Апенините, която се движи назад на техните цени, се покачва с 8 базисни пункта до триседмичен връх от 2,11%, като това съставлява най-солиден дневен растеж в границите на месец.

Освен загрижеността по отношение на паричната политика на ЕЦБ в бъдеще и възходящото напоследък геополитическото напрежение, организация Ройтерс цитира анализатори, съгласно които продажбите на италиански дългови бумаги са предизвикани значително от информации през миналия уикенд, че някогашният министър председател Силвио Берлускони - водач на десноцентристката партия “Форца Италия “, е алармирал, че поддържа концепцията за въвеждане на паралелна валута в страната.

Тази информация акцентира терзанията по отношение на разширение на антиевропейските настроения в Италия преди идните през май следващата година избори в третата по величина стопанска система на еврозоната.

По-рано тази година мненията на водача на крайната десница във Франция - Марин Льо Пен по отношение на нейното предпочитание за излизане от еврото доведоха до известно напрежение на финансовите пазари преди извършените в два тура президентски избори в страната в края на април и началото на май.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР