Договор за 2 години с ЦСКА-София е подписал нидерландският защитник

...
Договор за 2 години с ЦСКА-София е подписал нидерландският защитник
Коментари Харесай

ЦСКА си осигури защитник от Нидерландия

Договор за 2 години с ЦСКА-София е подписал нидерландският бранител Юрген Матей.Това оповестява нидерландската медия Algemeen Dagblad.

Контрактът влиза в действие от началото на новия сезон, който у нас ще започва на 24 юли. Матей идва като свободен сътрудник след една акция в Спарта (Ротердам), който заемаше 11-о място в елита преди прекратяването му. Централният защитник е играл във всички 26 турнирни мача, като е пропуснал единствено 45 минути. Преди Спарта, той е бил 8 години в различен отбор от Ротердам Екселсиор. Общо Матей е записал 175 мача и 9 гола в Ередивизие, има и 30-ина срещи във втора дивизия. От 2014 година насам обаче непроменяемо е бил в нидерландския хайлайф. Матей призна, че е водил диалози с ЦСКА, въпреки да съобщи пред ротердамска медия, че още не е подписал.

" Да, имах контакт с клуба, само че нищо повече. На 27 съм и се надявам, че краят на кариерата ми е надалеч ", съобщи Матей.

Въпреки неговите думи, медията, която първа заяви, че отива в ЦСКА-София - Algemeen Dagblad, през вчерашния ден разгласи, че бранителят към този момент е подписал контракт. Юрген идва на " Армията " за заместител разтрогналия Раул Албентоса. Двамата имат сходна физика, като нидерландецът е висок 191 см. Матей е роден в Ротердам, като кариерата му минава през детския Александрия 66, а по-късно е играл единствено за Спарта и Екселсиор. Така той за първи път излиза да играе в чужбина. Матей няма участия в евротурнирите или с националните гарнитури.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР